Tocanita cu Oua Fierte

Complexitate
redusa
Tocanita cu Oua Fierte

Ingrediente

  • 4-5 oua fierte
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita)
  • 3 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei gras rosu taiat cubulete si 1-2 rosii decojite si taiate felii)
  • 5-6 carnaciori de vere (puteti folosi si crenvursti sau alt tip de carnaciori
  • eu din acestia am avut )
  • cateva felii de carnat afumat de casa (daca aveti )
  • conserva de fasole boabe (am avut o jumate de cutie inceputa si i-am gasit intrebuintare )
  • sare
  • piper macinat dupa gust
  • 1 pachet cus-cus (la repezeala am luat un alt pachet din camara de aceea in poza apare un alt tip de pasta :) )
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa o curatam, spalam si o taiem cubulete marunte (putem sa o si razuim ). O punem impreuna cu pasta de ardei la calit (daca folositi ardei proaspat il taiati cubulete si rosia o decojiti si o taiati felii, in acest caz caliti ceapa cu ardeiul apoi dupa ce ati calit si carnaciorii adaugati rosiile feliate) la care adaugam carnaciorii de bere si cel de casa taiat felii.

Lasam sa se prajeasca un pic, adaugam lingura de pasta de gulyas (sau 1 lingurita de boia dulce), sare, piper si stingem totul cu circa 300 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade aproximativ la jumate, adaugam si fasolea boabe din conserva si lasam cateva minute sa fiarba impreuna.

Ouale fierte, se curata si se taie felii apoi adaugam si pe acestea la restul de gulyas. Dupa ce am adaugat feliile de oua nu mai amestecam cu lingura in mancare, scuturam doar cratita. Lasam pe foc circa 2 minute.

Se serveste alaturi de cus-cus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

O supa de sezon tare buna, iar galustele pufoase o fac si mai buna!

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!