Tocanita cu Carne si Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu Carne si Legume

Ingrediente

  • - 1 dovlecel
  • - 1 morcov
  • - 1 praz (doar partea alba)
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1/2 kg carne de porc
  • - 1 cutie de rosii (deja taiate si scurs sosul)
  • - 1 cutie mica de mazare
  • - 1 lingura bulion
  • - sare, piper
  • - 1 lingurita vegeta
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde sau marar

Mod de preparare

Se curata morcovul de coaja, se taie in jumatate pe lung si se taie felii subtiri. Dovlecelul se spala cu apa rece, se sterge, se taie capetele dupa care se taie in jumatate pe lung si dupa aceea se taie cuburi mai mari.

Prazul (doar partea alba), se spala f. bine cu apa rece ca sa iasa tot nisipul/pamintul dintre frunze, se stoarce de apa in exces, se taie in jumatate pe lung iar dupa aceea se taie felii subtiri. Se pun cele 2 linguri de ulei de masline in cratita, se adauga prazul, cateii de usturoi iar dupa 1-2 minute se adauga si morcovul taiat. Se presara putina sare si piper si se amesteca circa 5 minute dupa care se adauga carnea de porc taiata bucati potrivite.

Intre timp scurgem rosiile de sos si le adaugam peste ceapa si morcov plus lingura de bulion. Scurgem si mazarea de apa din conserva si o clatim bine cu apa rece dupa care o adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam 1/2 pahar cu apa calda si lasam la foc mic cam 15 minute. Eu am avut ramase de la supa de farro si o tija de telina si am pus-o si pe aceasta impreuna cu toate ingredintele in cratita. La sfirsit se pun si dovleceii la fiert, patrunjelul taiat (sau marar) si se lasa circa 10 minute.

Eu am scos tija de telina si cateii de usturoi si i-am aruncat dupa ce au fiert! La sfirsit se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga sare, piper sau putina vegeta.

Pofta Buna!
Este foarte buna cu paine prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa