Tocanita cu Carne si Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu Carne si Legume

Ingrediente

  • - 1 dovlecel
  • - 1 morcov
  • - 1 praz (doar partea alba)
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1/2 kg carne de porc
  • - 1 cutie de rosii (deja taiate si scurs sosul)
  • - 1 cutie mica de mazare
  • - 1 lingura bulion
  • - sare, piper
  • - 1 lingurita vegeta
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde sau marar

Mod de preparare

Se curata morcovul de coaja, se taie in jumatate pe lung si se taie felii subtiri. Dovlecelul se spala cu apa rece, se sterge, se taie capetele dupa care se taie in jumatate pe lung si dupa aceea se taie cuburi mai mari.

Prazul (doar partea alba), se spala f. bine cu apa rece ca sa iasa tot nisipul/pamintul dintre frunze, se stoarce de apa in exces, se taie in jumatate pe lung iar dupa aceea se taie felii subtiri. Se pun cele 2 linguri de ulei de masline in cratita, se adauga prazul, cateii de usturoi iar dupa 1-2 minute se adauga si morcovul taiat. Se presara putina sare si piper si se amesteca circa 5 minute dupa care se adauga carnea de porc taiata bucati potrivite.

Intre timp scurgem rosiile de sos si le adaugam peste ceapa si morcov plus lingura de bulion. Scurgem si mazarea de apa din conserva si o clatim bine cu apa rece dupa care o adaugam peste celelalte ingrediente. Adaugam 1/2 pahar cu apa calda si lasam la foc mic cam 15 minute. Eu am avut ramase de la supa de farro si o tija de telina si am pus-o si pe aceasta impreuna cu toate ingredintele in cratita. La sfirsit se pun si dovleceii la fiert, patrunjelul taiat (sau marar) si se lasa circa 10 minute.

Eu am scos tija de telina si cateii de usturoi si i-am aruncat dupa ce au fiert! La sfirsit se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga sare, piper sau putina vegeta.

Pofta Buna!
Este foarte buna cu paine prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia