Tocana de pui ca la Bistrita

Complexitate
redusa
Tocana de pui ca la Bistrita

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 1 pui intreg(dar se pot folosi si pulpe, aripi, gaturi,etc)
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 catei usturoi
  • smantana 1 pahar de 400 gr
  • iaurt 250 gr
  • saredelikat
  • 5 liguri ptr prajit carnea
  • 5 linguri de faina
  • faina de malai ptr mamaliga frecata

Mod de preparare

Se prajesc bucatile de carne pe ulei si se pune apoi cam 2 l apa si se sareaza dupa gust cu sare si delikat . Se pune mocovul ,patrunjelul taiat in 4 si se adauga si 3 catei de usturoi pisat si asa lasam sa fiarba.

Dupa ce carnea a fiert si a scazut cam la jumate pregatim sosul de smantana, iaurt , faina si usturoi(5 linguri de faina se amesteca bine cu smantana 400 gr, si iaurtul 250 gr ,sa nu ramana cocoloase si punem celelalte 2 catei de usturoi pisat si il diluam cu un pic de zeama de pe carne). Din oala in care a fiert carnea scoatem bucatile de morcov si patrunjel si cand este in clocot adaugam in oala sosul de mai sus cu care il lasam sa fiarba mai departe pana se ingroase un pic. Se mai codimenteaza dupa gust.

Intr-o oala se pun cca 3 l apa la fiert in care punem o lingurita buna de sare. Faina de mamaliga cam 2 cani de ceai se pune pe o bucata de hartie si cand apa clocoteste se toarna faina cu grija sa nu se imprastie si asa se lasa la fiert la foc mic timp de 30 minute. Dupa ce a fiert se stoarce in alt vas apa de pe mamaliga si incepem cu facaletul sa-l frecam adaugand intre timp din zeama care am scos de pe mamaliga putin cate putin . Trebuie sa obtinem o mamaliga mai consistenta. Dupa ce am frecat bine mamaliga o punem din nou pe foc pana observa ca incepe sa rasufle. In acel moment il luam si il rasturnam pe o farfurie sau pe un planseu de lemn.

Tocana se serveste cu mamaliga calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie