Tocaleg la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 1kg conopida
  • 1 morcov mare
  • 3/4 kg cartofi
  • o cana orez
  • smantana
  • busuioc
  • curry
  • rozmarin
  • vegeta
  • ulei
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii, morcovii si se desprinde conopida de cotor, se spala si se pun la fiert, dar nu mult pentru a nu se sfarama.

Carnea tocata se amesteca cu orezul si cu condimentele si se intinde intr-o tava unsa cu ulei (eu am folosit untura ... e mai bun;) ).

Legumele dupa ce au fiert, se taie rondele si se aseaza in straturi peste amestecul de carne tocata si orez si se condimenteaza si ele. Peste se adauga 1-2 cani apa apoi se da la cuptor la foc mediu timp de aproximativ o ora.

Tocalegul se serveste cu smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Fursecuri ''priconuci''
Bucataras.RO

Fursecuri ''priconuci''

Nu-s pricomigdale ca n-am avut migdale si nici n-am respectat o anume reteta, am improvizat in functie de ce am avut, totul a...

Fursecuri ''priconuci''
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai