Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece intr-o oala mare. Adunam spuma de mai multe ori , adaugam sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba.
Ficatul, inima, limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora, apoi se scurg de apa si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.
In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.
Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga, apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata. Daca s-au folosi mate groase, dupa introducerea compozitiei, se poate adauga zeama strecurata.
Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert apoi se scoate si se pune intr-o tava, cu o greutate deasupra, ca sa o preseze.
O lasam la rece o zi dupa care se poate consuma.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii