Toba

Complexitate
medie
Toba

Ingrediente

  • Un stomac de porc sau mat gros
  • 1 limba
  • 2 picioare
  • urechi
  • 1 kg ficat
  • 2 rasoale,
  • 2 inimi,
  • 300-400 g slanina,
  • sorici,
  • 1 pahar de vin alb,
  • sare, piper boabe, foi dafin

Mod de preparare

Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece intr-o oala mare. Adunam spuma de mai multe ori , adaugam sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba.

Ficatul, inima, limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora, apoi se scurg de apa si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.

In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.

Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga, apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata. Daca s-au folosi mate groase, dupa introducerea compozitiei, se poate adauga zeama strecurata.

Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert apoi se scoate si se pune intr-o tava, cu o greutate deasupra, ca sa o preseze.

O lasam la rece o zi dupa care se poate consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie