Toba

Complexitate
medie
Toba

Ingrediente

  • Un stomac de porc sau mat gros
  • 1 limba
  • 2 picioare
  • urechi
  • 1 kg ficat
  • 2 rasoale,
  • 2 inimi,
  • 300-400 g slanina,
  • sorici,
  • 1 pahar de vin alb,
  • sare, piper boabe, foi dafin

Mod de preparare

Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece intr-o oala mare. Adunam spuma de mai multe ori , adaugam sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba.

Ficatul, inima, limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora, apoi se scurg de apa si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.

In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.

Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga, apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata. Daca s-au folosi mate groase, dupa introducerea compozitiei, se poate adauga zeama strecurata.

Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert apoi se scoate si se pune intr-o tava, cu o greutate deasupra, ca sa o preseze.

O lasam la rece o zi dupa care se poate consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
4
Dulciuri

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
5
Dulciuri

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia