Tartite de Curcan in Bere

Complexitate
redusa
Tartite de Curcan in Bere

Ingrediente

  • 1 kg posterior (tartite) curcan (putem folosi bucati de pui, rata, curcan)
  • 200 gr morcovi
  • 100 gr patrunjel radacina
  • 4-5 catei usturoi
  • 2-3 buc ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita busuioc
  • 1l bere (sau 1/2l in functie de cata carne aveti)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam posterioarele de curcan (daca avem pui, rata sau curcan intreg il transam ) si bucatile le asezam intr-un vas mai adanc. Morcovii, patrunjelul radacina il curatam si il taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem mai marunt. Patrunjelul verde il tocam iar usturoiul il razuim pe razatoarea mica.

Peste carne, adaugam legumele taiate, ceapa taiata, usturoiul pisat, patrunjelul verde maruntit si lingurita cu busuioc. Le amestecam cu carnea si adaugam 1 l bere (atata bere punem cat sa acopere carnea ). Acestea fiind facute, nu ne ramane decat sa acoperim vasul sa il punem la rece si sa il lasam in acest amestec pana a doua zi.

Dupa ce am imbatat carnea 24 ore in bere o luam deoparte din acest bait si o lasam la scurs. In acest timp incingem 100 ml ulei si prajim carnea cat sa devina frumoasa rumena pe toate partile. Condimentam cu sare si piper. Din bait adaugam atat bere cat si legume cat sa fie putin acoperita carnea.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc molcom minunea, pana carnea se inmoaie. Daca mai e nevoie mai adaugati sare sau piper dupa gustul dumneavoastra. Se poate la final adauga cateva linguri smantana pentru cine doreste.

Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi prajiti la cuptor.

Pofta Buna ! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia