Tarta cu Pui si Anghinare... Sau Alte Legume

Complexitate
redusa
Tarta cu Pui si Anghinare... Sau Alte Legume

Ingrediente

  • 250 g aluat foietaj (sau fraged fara zahar-brisee) foaie rotunda
  • 1/2 piept de pui (crud sau friptura ramasa)
  • 5 bucati anghinare proaspata sau congelata (sau conserva de la borcan)
  • usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 120 g ricotta sau urda
  • 3-4 linguri parmigiano sau grana padano
  • oregan
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea (daca folositi ce-a proaspata), o taiati in doua si caliti bucatile in tigaie cu putin ulei si un catel de usturoi, sarati si piperati. Cand s-au inmuiat putin, le dati deoparte si lasati sa se raceasca putin, apoi taiati jumatatile iar in doua.

Taiati friptura de piept de pui in fasii subtirele sau cubulete. Daca folositi piept de pui crud, il taiati in fasii subtiri si le rumeniti in tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi (care il aruncati dupa aceea), sarati si piperati. Bateti ouale cu smantana, adaugati ricotta (urda), sare, piper, parmezanul. Puneti foaia de aluat intr-o forma rotunda captusita cu hartie de cuptor, puneti bucatile de pui, deasupra turnati ouale batute cu ricotta, deasupra feliile de anghinare, presarati oregan.

Inchideti marginile de la tarta si o coaceti in cuptorul incalzit la o temperatura de circa 180 grade C, circa 30-40 minute pana cand aluatul este auriu.
In loc de anghinare, puteti pune si alte legume: ardei gras, dovlecei, mazare, ceapa - praz, vinete, rosii.

Se serveste calduta, dar este buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.