Curatati anghinarea (daca folositi ce-a proaspata), o taiati in doua si caliti bucatile in tigaie cu putin ulei si un catel de usturoi, sarati si piperati. Cand s-au inmuiat putin, le dati deoparte si lasati sa se raceasca putin, apoi taiati jumatatile iar in doua.
Taiati friptura de piept de pui in fasii subtirele sau cubulete. Daca folositi piept de pui crud, il taiati in fasii subtiri si le rumeniti in tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi (care il aruncati dupa aceea), sarati si piperati. Bateti ouale cu smantana, adaugati ricotta (urda), sare, piper, parmezanul. Puneti foaia de aluat intr-o forma rotunda captusita cu hartie de cuptor, puneti bucatile de pui, deasupra turnati ouale batute cu ricotta, deasupra feliile de anghinare, presarati oregan.
Inchideti marginile de la tarta si o coaceti in cuptorul incalzit la o temperatura de circa 180 grade C, circa 30-40 minute pana cand aluatul este auriu.
In loc de anghinare, puteti pune si alte legume: ardei gras, dovlecei, mazare, ceapa - praz, vinete, rosii.
Se serveste calduta, dar este buna si rece.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaNu am mai mancat din copilarie. Foarte buna.
Mancare de naut cu carnatiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii