Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se caleste carnea, apoi se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata). Dupa ce s-a inmuiat si aceasta, se adauga amestecul mexican, fasolea rosie, porumbul si cimbrul si se mai tin la foc 1-2 minute. Se potrivesc de sare. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de rosii, ouale si boiaua de ardei dulce.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, inlaturandu-se excesul. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. Se pun 4 felii de sunca pe deasupra, iar din restul feliilor de sunca se formeaza trandafirasi.
Se decoreaza tarta cu aluatul ramas si cu trandafirasii din sunca.
Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este rumen.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii