Sote de Miel cu Masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5kg pulpa de miel dezosata
  • 1 lingurita sofran
  • 100 g masline negre
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 2 rosii fara pielita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 lingurita condimente pentru carne de miel

Mod de preparare

1. Se taie carnea cubulete. Se curata si se toaca ceapa. Se curata morcovii si se taie rondele. Rosiile se taie cubulete. Se spala si se toaca rozmarinul.

2. Intr-o tigaie mare se incinge uleiul. Se adauga carnea si ceapa. Se calesc si cand ceapa este sticloasa si carnea este rumenita pe toate partile, se adauga rosiile, morcovii, rozmarinul, condimentele pentru carne de miel si sofranul. Se sareaza si pipereaza, amestecand bine. Se fierb 5 minute, apoi se adauga sucul de rosii si maslinele. Se reduce focul, se acopera tigaia si se continua fierberea cca. 1 ora, adaugand putin cate putin apa in cursul fierberii daca este necesar.
Se rastoarna sote-ul pe un platou si se serveste cu garnitura de orez si vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola