Sos Din Seminte de Pepene(melon Soup-egusi Soup)-reteta Nigeriana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -se poate folosi orice tip de carne, eu am folosit de vacuta
  • - 1 kg carne de vacuta, taiata in cubulete
  • - 1/2 pahar de crab uscat(optional)
  • - 1 pahar de seminte de pepene (trebuie sa fie foarte bine uscate)
  • - 1 lingurita de praf de chili
  • - 1 1/2 lingura de sare
  • - 1 ceapa
  • - 3 linguri de ulei de palmier
  • - spanac congelat, dupa gust (optional)
  • - 6/7 pahare de apa
  • - 2 cuburi maggi gust de vacuta

Mod de preparare

Punem apa int-o craticioara si o punem la fiert. Adaugam carnea, pe care am spalat-o bine, o jumatate de ceapa, sare si maggi cu gust de vacuta. Lasam sa fiarba, la foc potrivit cam 15-20 minute, sau pana cand carnea e fiarta.

Dupa aceea strecuram supica, o punem din nou la foc, punem si carnea, dar fara ceapa cu care a fiert. Turnam semintele de pepene macinate, crabul macinat, praful de chili, uleiul de palmier si spanacul congelat. Lasam totul la foc potrivit cam 15-20 minute, amestecand din cand in cand si gata.
Se poate servi cu orez alb sau cu mamaliguta. In bucataria nigeriana se serveste cu gari (un fel de mamaliguta - din faina de tapioca) sau cu yam (nu stiu cum se spune in romaneste :) ). Stiu ca e cam greu de gasit aceste ingrediente in romania, dar daca le gasiti nu pierdeti sansa de a incerca retele nigeriene. Sunt numai ingrediente naturale, nimic chimic si foarte foarte picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi
Bucataras.RO

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Este o super reteta, o super gustare, super de luat si la pachet. Reteta este aLauricei, fata aia de ma innebuneste cu...

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!