Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti

Ingrediente

  • 1 kg antricot sau pulpa de vita
  • 2 kg ardei rosii (sau capia - toamna - ca-s mai dulci)
  • Smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • Faina
  • amidon
  • Piper
  • sare
  • Malai sau cartofi

Mod de preparare

Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac.

Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte.

Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram "carameaua" de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate.

In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele.

In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece.

Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit.

Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor.
Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste)

O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia