Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac.
Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte.
Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram "carameaua" de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate.
In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele.
In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece.
Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit.
Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor.
Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste)
O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii