Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti

Ingrediente

  • 1 kg antricot sau pulpa de vita
  • 2 kg ardei rosii (sau capia - toamna - ca-s mai dulci)
  • Smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • Faina
  • amidon
  • Piper
  • sare
  • Malai sau cartofi

Mod de preparare

Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac.

Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte.

Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram "carameaua" de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate.

In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele.

In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece.

Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit.

Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor.
Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste)

O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie