Snitel Special

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g carne porc fara os
  • 400 g sunca presata
  • 400 g creier de porc
  • 200 ml ulei
  • 100 g morcovi
  • 250 g castraveti murati
  • 250 g orez
  • 50 unt
  • 50 g faina
  • o foaie de dafin
  • patrunjel
  • otet
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in 10 bucati, care se bat si se sareaza, dupa gust.
Acestea se trec prin faina, apoi se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa cu putina sare. Cand sunt gata, se aranjeaza frumos pe un platou.

Sunca presata se taie in 10 felii care se inabusa de unt. Se acopera fiecare felie de carne cu cate o felie de sunca presata.
Creierul se curata de pielita si se pune in apa rece pentru 10 minute, apoi se fierbe impreuna cu morcovii, foaia de dafin, sarea, piperul si otetul.

Cand e gata, se scoate, se scurge bine, se taie in 10 bucati si acestea se pun peste sunca presata.
Deasupra se aseaza castravetii murati(curatati de coaja si de seminte, taiati in rondele subtiri, opariti, scursi de apa si caliti in ulei incins).

Orezul se inabusa in ulei si apa, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se fierbe.

Snitelele se servesc cu garnitura de orez fiert, presarat cu patrunjel tocat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici