Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • pesmet
  • 2 oua
  • faina
  • Garnitura:
  • sare
  • 300 gr de ciuperci champignon
  • piper
  • 50 gr cascaval
  • 200 gr orez prefiert
  • 100 gr zeama de supa
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi, se pipereaza si se sareaza. Bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat.
In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin faina, pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins.
Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie, scoateti snitelul din tigaie.
Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.

Ptr garnitura pregatim ciupercile la cuptor: le curatam de codite, le saram si piperam si le dam la cuptor ptr 10 minute, dupa care punem peste ele cascavalul ras si le mai lasam pana se topeste cascavalul.

Orezul prefiert il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Separat curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in ulei. Cand este gata, punem deasupra orezul si 100 gr de zeama de supa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa