Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min - 1 ora.
Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper proaspat macinat.
Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul. Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min. Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l.
Incingeti uleiul la 185 grade
Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.
Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.
Pentru cartofi prajiti:
Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm.
Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.
Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7,5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.
Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min.
Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.
Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.
Pentru maioneza:
Maioneza preparata sau cumparata amestecati-o cu usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat pisate si mustarul Dijon, apoi potriviti de sare si piper.
Scoateti cartofii si pestele din cuptor si portionati in farfurii.
Serviti cat sunt calde, ornate cu felii de lamaie si crengute de patrunjel (optional), alaturi de maioneza aromata si / sau ketchup, dupa preferinta, cu otet din malt.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataPasca cu aluat de cozonac este desertul nelipsit de pe masa de Paste. Dupa cum puteti deduce, pasca este un cozonac umplut cu...
Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii