Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Complexitate
redusa
Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Ingrediente

  • -4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
  • -1 cana (160 g) faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 ml bere blonda
  • -1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte
  • -1 cana (250 ml) maioneza de casa sau cumparata
  • -1 lingurita usturoi zdrobit sau 1/2 lingurita cuisoare proaspat pisate
  • -1 lingurita mustar Dijon
  • -1 lamaie, taiata in felii, optional
  • -4 crengute de patrunjel, pentru ornat, optional
  • -ketchup, pentru servit, facultativ
  • -otet din malt, pentru servit, facultativ
  • -4 cartofi rosii, mari (1 kg)

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min - 1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul. Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min. Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l.

Incingeti uleiul la 185 grade

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Pentru cartofi prajiti:
Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm.
Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.

Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7,5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.

Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min.

Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.

Pentru maioneza:
Maioneza preparata sau cumparata amestecati-o cu usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat pisate si mustarul Dijon, apoi potriviti de sare si piper.

Scoateti cartofii si pestele din cuptor si portionati in farfurii.
Serviti cat sunt calde, ornate cu felii de lamaie si crengute de patrunjel (optional), alaturi de maioneza aromata si / sau ketchup, dupa preferinta, cu otet din malt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
4
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
5
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Parteneri
Bigoli cu speack si ceapa verde
Bucataras.RO

Bigoli cu speack si ceapa verde

Bigoli cu speack si ceapa verde
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.