Pornim de la ceapa pe care o curatam si o taiem marunt de tot.
Scoatem de la putina sau garnita 2-3 linguri bune de jumari si inpreuna cu ceapa le calim pana se auresc bine dupa care stingem cu o jumatate de cana de apa.
Batem ouale cu smantana, taiem mararul mic si pregatim branza de burduf sa fie la indemana.
Cu un foc foarte mic, cel mai mic in asa fel incat sa nu alteram calitatea smantanei, punem peste jumari si ceapa, smantana cu ouale bine batute, punem si branza, mestecam continuu ca sa nu se prinda si iarasi mestecam, timp de 5-7 min cand scrobul nostru se va ingrosa devenind vascos.
Lasam vasul deoparte sa se raceasca si presuram cu marar
Scoatem din jar bulzul de mamaliga framantat cu branza iute cat mai veche, punem o strachina zdravana cu scrob, turnam si un toi de rachie, ne imbiem asadar unii pe altii la masa iar daca am terminat luam si o carafa de lapte proaspat muls urmand sa ne intrebam o fi bine?
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii