Se pune carnea intr-un castron. Se toaca ceapa si morcovul si se amesteca cu carnea, apoi se adauga orezul doua linguri cu ulei de masline, se potriveste cu sare si piper, se pune bulionul si verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate ingredientele.
Frunzele daca sunt proaspete se oparesc in bors, se scurg si se lasa la racit. Se ia cate o frunza si putina umplutura si se ruleaza, se astupa la ambele capete formandu-se o sarmaluta.
Dupa ce sunt gata toate, intr-in vas se aseaza sarmalutele se face un sos din bulion sau suc de rosii cu delikat, putin piper si apa si se toarna peste sarmale pana sunt acoperite. Se pun la fiert la foc mic.
Se servesc cu smantana sau iaurt. Fiind un fel de mancare mai dietetic poate fi consumat de cei cu diabet dar atunci se inlocuieste smantana cu iaurtul.
POFTA BUNA!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii