Se pune carnea intr-un castron. Se toaca ceapa si morcovul si se amesteca cu carnea, apoi se adauga orezul doua linguri cu ulei de masline, se potriveste cu sare si piper, se pune bulionul si verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate ingredientele.
Frunzele daca sunt proaspete se oparesc in bors, se scurg si se lasa la racit. Se ia cate o frunza si putina umplutura si se ruleaza, se astupa la ambele capete formandu-se o sarmaluta.
Dupa ce sunt gata toate, intr-in vas se aseaza sarmalutele se face un sos din bulion sau suc de rosii cu delikat, putin piper si apa si se toarna peste sarmale pana sunt acoperite. Se pun la fiert la foc mic.
Se servesc cu smantana sau iaurt. Fiind un fel de mancare mai dietetic poate fi consumat de cei cu diabet dar atunci se inlocuieste smantana cu iaurtul.
POFTA BUNA!
Ce mai pregatim din dovlecei? Fac destul de des dovlecei, in special acum cand este timpul lor. Fie pane, umpluti, chiftele...
Aperitiv budinca cu dovlecei si branzaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii