Sarmalute cu Varza Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne tocata in amestec (vita si porc) 700 - 800 gr
  • orez o cana de 250 ml
  • o ceapa mare sau doua potrivite
  • pasta de rosii 4 linguri mari (sa fie de calitate pasta)
  • kaizer 3- 4 felii
  • sare
  • delikat de legume
  • 1 varza mai mare
  • suc de rosii 500 ml sau bulion

Mod de preparare

Se pune apa la fiert pentru a opari varza. Pana incepe apa sa fiarba curatam coceanul de la varza.

Punem carnea tocata intr-un vas mai mare, taiem ceapa maruntsi-o adaugam in tocatura, punem apoi orezul (cine vrea poate sa calesca putin ceapa cu orezul). Eu insa n-am calit-o sa fie mai usoara pentru copii. Am pus sare dupa gust si delikat, am tocat marar verde si am adaugat in tocatura. Nu am pus piper, tot pentru copii, dar cine vrea poate adauga putin.

Dupa ce s-au desprins frunzele de varza le scoatem (trebuie sa nu le lasam prea mult la fiert, pt ca se zdrobesc si nu mai putem impacheta sarmalutele).

Impachetam sarmalutele dupa care intr-un vas mare de ceramica sau oala de lut, punem frunze de varza pe fundul oalei, apoi cladim sarmalutele. Printre ele punem si cimbru, bucatile de kaizer. Pe deasupra adaugam varza taiata marunt, adaugam suc de rosii sau bulion vreo 4 linguri, putina apa, apoi dam la cuptor la flacara mica, aproximativ 2 ore. Eu am un vas mai mare, din ceramica mai intins cu capac si au iesit deosebit de bune.
Se pot servi si cu putina smantana pentru cine doreste, eu insa le prefer fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia