Se pune apa la fiert pentru a opari varza. Pana incepe apa sa fiarba curatam coceanul de la varza.
Punem carnea tocata intr-un vas mai mare, taiem ceapa maruntsi-o adaugam in tocatura, punem apoi orezul (cine vrea poate sa calesca putin ceapa cu orezul). Eu insa n-am calit-o sa fie mai usoara pentru copii. Am pus sare dupa gust si delikat, am tocat marar verde si am adaugat in tocatura. Nu am pus piper, tot pentru copii, dar cine vrea poate adauga putin.
Dupa ce s-au desprins frunzele de varza le scoatem (trebuie sa nu le lasam prea mult la fiert, pt ca se zdrobesc si nu mai putem impacheta sarmalutele).
Impachetam sarmalutele dupa care intr-un vas mare de ceramica sau oala de lut, punem frunze de varza pe fundul oalei, apoi cladim sarmalutele. Printre ele punem si cimbru, bucatile de kaizer. Pe deasupra adaugam varza taiata marunt, adaugam suc de rosii sau bulion vreo 4 linguri, putina apa, apoi dam la cuptor la flacara mica, aproximativ 2 ore. Eu am un vas mai mare, din ceramica mai intins cu capac si au iesit deosebit de bune.
Se pot servi si cu putina smantana pentru cine doreste, eu insa le prefer fara.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii