Se pune apa la fiert pentru a opari varza. Pana incepe apa sa fiarba curatam coceanul de la varza.
Punem carnea tocata intr-un vas mai mare, taiem ceapa maruntsi-o adaugam in tocatura, punem apoi orezul (cine vrea poate sa calesca putin ceapa cu orezul). Eu insa n-am calit-o sa fie mai usoara pentru copii. Am pus sare dupa gust si delikat, am tocat marar verde si am adaugat in tocatura. Nu am pus piper, tot pentru copii, dar cine vrea poate adauga putin.
Dupa ce s-au desprins frunzele de varza le scoatem (trebuie sa nu le lasam prea mult la fiert, pt ca se zdrobesc si nu mai putem impacheta sarmalutele).
Impachetam sarmalutele dupa care intr-un vas mare de ceramica sau oala de lut, punem frunze de varza pe fundul oalei, apoi cladim sarmalutele. Printre ele punem si cimbru, bucatile de kaizer. Pe deasupra adaugam varza taiata marunt, adaugam suc de rosii sau bulion vreo 4 linguri, putina apa, apoi dam la cuptor la flacara mica, aproximativ 2 ore. Eu am un vas mai mare, din ceramica mai intins cu capac si au iesit deosebit de bune.
Se pot servi si cu putina smantana pentru cine doreste, eu insa le prefer fara.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii