Sarmale Lucia

Complexitate
redusa
Sarmale Lucia

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata, amestec 1:1
  • -200 g slanina afumata
  • -1 cana orez
  • -2 cepe mari
  • -codite de patrunjel, tocate marunt, de la 2 legaturi
  • -1 cartof (mare) ras pe razatoarea mare
  • -cimbru proaspat, maruntit 2x 1/2 lingurita sau uscat
  • -1 lingurita boia
  • -sare
  • -piper
  • -6-7 catei mari de usturoi
  • -100 g pasta de tomate
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 ml ulei
  • -1 lingurita tarhon (optional)
  • -1 lingurita marar uscat, macinat
  • -frunze de varza alba proaspata
  • -smantana, dupa preferinta

Mod de preparare

Opariti frunzele de varza in apa clocotita, scurgeti-le si lasati-le la racit.
Caliti 1 minut, in 50 g ulei incins, ceapa si 2 catei de usturoi, tocati marunt. Puneti apoi, orezul si caliti in continuare, amestecand mereu, inca 4-5 minute. Adaugati carnea, 1/2 lingurita cimbru, tarhonul (optional), piperul, cartoful ras si coditele de patrunjel, taiate foarte marunt si lasati pe foc, pana ce carnea isi schimba culoarea si se albeste. Nu mai mult!

Potriviti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie si lasati la racit.

Formati sarmalele cat mai mici. Asezati intr-o cratita unsa cu putin ulei, care merge la cuptor, un strat de varza taiata fidelute, sarmalele cladite, un alt strat de varza taiata si acoperiti cu felii de slaninuta, taiate julien. Turnati apa rece, cat sa acopere ultimul strat si puneti la fiert, la foc moderat spre mic.

Separat, rumeniti in restul de ulei incins, 4-5 catei de usturoi, tocati marunt. Adaugati pasta de rosii, dizolvata in putina apa, boiaua, 1/2 lingurita cimbru, zaharul, mararul uscat, macinat praf si lasati pe foc potrivit, amestecand, inca 3-4 minute.

Cand furculita intra usor in varza unei sarmale, puneti sosul, intins pe toata suprafata stratului de varza de deasupra si dati la cuptorul incins, pentru 30 minute, la foc potrivit, spre mic. Intoarceti din cand in cand stratul de varza de deasupra si umectati cu zeama din vas.

Serviti calde, cu paine proaspata si smantana.

POFTA BUNA!

Va propun o reteta delicioasa de sarmale!
Daca le gustati, nu le veti uita curand!
Sunt cele mai bune sarmale mancate de mine, pana acum!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Burgeri facuti acasa
Bucataras.RO

Burgeri facuti acasa

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food....

Burgeri facuti acasa
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post