Sarmale Lenese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale Lenese

Ingrediente

  • o capatina de varza de cca1 kg
  • 400 g carne tocata (eu am folosit carne din cirnat proaspat)
  • 1 ceapa de dimensiune medie
  • suc de rosii o cutie cu pulpa de rosii de 400 gr
  • 1 lingura ulei
  • 1-2 linguri smintina sau iaurt
  • 1 lingura cu seminte de chimen
  • 2 lingurite cu faina
  • sare si piper macinat

Mod de preparare

Spalati si tocati varza (mai mare).

Curatati si tocati ceapa.

Puneti varza intr-o cratita mare, o acoperiti (1.5 l de apa am pus eu pentru cantitatea asta de varza) si lasati sa fiarba in oala de fonta smaltuita.

Intre timp inabusiti ceapa cu putin ulei, adaugati carnea tocata si cind aceasta schimba culoarea si devine mai albicioasa adaugati sucul de rosii (dupa gustul vostru). Adaugati sare si piper. Varsati carnea din tigaie cu toata zeama ei peste varza din oala impreuna cu chimenul si lasati sa fiarba pina cind varza devine moale. Deci minim 1 ora.

Amestecati faina cu putina apa si varsati peste varza cu carne (cind varza este deja fiarta). Cind incepe sa fiarba micsorati flacara si mai lasati sa fiarba incet citeva minute (minim 5).

Stingeti focul sau trageti oala de pe aragaz si adaugati smintina, sare si piper daca mai e nevoie, amestecati si serviti.

Serviti cu cartofi fierti sau piure sau /si castraveti murati (in saramura si putin otet cu zahar si usturoi, marar)
Sau Slinkie tīteņi (Slinkie= lenes si tīteņi= sarmalele lor, un fel de rulouri din varza) asa cum se numeste reteta in limba letona. Este o reteta traditionala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa