Se opareste frunza de vita de vie
Se face amestecul de pasat cu orez si carne
Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie
Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul dovleacului – oalei de lut, pe urma se pune slanina, daca nu este facuta pentru cei ce nu mananca porc, pentru a da savoare preparatului si a nu se arde.
Se aseaza sarmalutele si la fiecare doua randuri se aseaza coaste, calbas, ciolan.
Se fierb cu zer de oaie pentru a le fragezi si a avea gustul placut. Pentru a proteja preparatul se face un palanet din frunza de varza cu tarate de grau.
Se introduce in cuptor, unde s-a facut focul cu lemne de esenta tare. Dupa ce s-au consumat lemnele si s-a imprastiat jarul iar cuptorul este incins se introduce dovleacul – oala de lut si se lasa la copt 3-4 ore.
Dupa 3-4 ore se scoate din cuptor cu un stergar de canepa tesut la razboi.
Se serveste cu smantana sau iaurt, pita de casa, ardei iute, coaste, ciolan si calbas, toate afumate.
Se incepe masa cu vestita palinca – adica tuica de prune de pe Somes – cu siguranta cea mai buna tuica – palinca, din Romania.
Se infuleca cu pofta, iar dupa se stinge cu o carafa de vin alb - sec sau demisec, din Transilvania.
Pofta mare!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii