Intr-un vas incapator se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai moale, cu atat fierbe mai repede. Daca nu puneti apa, sarmalele vor iesi tari. Se amesteca bine.
Se oparesc bine frunzele de vita de vie. Apoi pe fiecare frunza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Intr-o cratita adanca unsa cu putin ulei, se asaza pe marginile vasului frunze de vita, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, iar la urma lasam un loc in mijloc pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (pentru aprox 1 h-1h si 30 minute). Cantitate obtinuta: aprox 48 de sarmalute.
Se servesc cu smantana.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii