Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pt sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intai un strat de varza taiat marunt, iar pe margine pana aproape de mijloc, se asaza sarmalele, in straturi suprapuse lasind la mijlocul vasului loc pt varza tocata si costita ( bucati mari ). Din uleiul ramas, pasta tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosii taiate felii. Se fierb cca. 2 ore. Se scoate costita, se desoseaza si se portioneaza in felii subtiri. Se servesc pe platou sau farfurie cate 4-5 buc la portie cu costita si mamaliguta !
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataMi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...
Deserturi fursecuri motateSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii