Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pt sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intai un strat de varza taiat marunt, iar pe margine pana aproape de mijloc, se asaza sarmalele, in straturi suprapuse lasind la mijlocul vasului loc pt varza tocata si costita ( bucati mari ). Din uleiul ramas, pasta tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosii taiate felii. Se fierb cca. 2 ore. Se scoate costita, se desoseaza si se portioneaza in felii subtiri. Se servesc pe platou sau farfurie cate 4-5 buc la portie cu costita si mamaliguta !
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSpaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...
Spaghetti carbonara - reteta delicioasaCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii