Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pt sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intai un strat de varza taiat marunt, iar pe margine pana aproape de mijloc, se asaza sarmalele, in straturi suprapuse lasind la mijlocul vasului loc pt varza tocata si costita ( bucati mari ). Din uleiul ramas, pasta tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosii taiate felii. Se fierb cca. 2 ore. Se scoate costita, se desoseaza si se portioneaza in felii subtiri. Se servesc pe platou sau farfurie cate 4-5 buc la portie cu costita si mamaliguta !
Eu nu sunt mare fan pizza dar mi-a placut cand am vazut cu ceva timp in urma o poza cu o felie de vanata pe care erau puse...
Mini pizza pe vanataRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii