Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • putin piper macinat
  • 200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 500 g carne tocata de pui (din pulpa)
  • 1 ou
  • 1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • Alte ingrediente:
  • 1 varza alba (2,1 kg)
  • apa
  • sare
  • 1 varf de lingurita de sare de lamaie
  • 4 linguri bulion
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • 50 g orez

Mod de preparare

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa incepe sa fiarba, se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce pe partea cealalta si se mai tine pana cand foile incep sa se desprinda de cotor. In total se tine circa 5 minute la foc. Se scoate apoi pe o tava si se lasa sa se racoreasca.
Se pregateste umplutura: se curata ceapa de foi, se spala si se toaca, apoi se caleste in ulei, cat sa se inmoaie, adaugand peste ea un praf de sare si putin piper proaspat macinat.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se spala, se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa. Dupa ce se inmoaie si acesta, se adauga carnea tocata si orezul. Se mai tine totul la foc 2-3 minute, apoi se transfera intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se adauga oul si condimentele, bulionul, iar la final faina, daca este necesar. Se amesteca totul.
Se pun deoparte doua foi de varza. Se pregatesc restul foilor. Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.
Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se amesteca cu doua linguri bulion, cateva boabe de piper, doua foi de dafin si o lingurita de amestec de ierburi si boia.
Se asaza sarmalele. Peste ele se pune restul de varza tocata, iar peste aceasta se presara doua linguri de bulion si o lingurita de amestec de ierburi si boia. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu cele doua foi de varza pastrate.
Se pune cratita cu sarmale la foc pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Evantai cu legume si branzeturi
Bucataras.RO

Evantai cu legume si branzeturi

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am...

Evantai cu legume si branzeturi
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce