Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Postat pe: 22-10-2018
(0)

Ingrediente

Umplutura:
2 cepe
1 praf de sare
100 ml ulei
putin piper macinat
200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
500 g carne tocata de pui (din pulpa)
1 ou
1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)
1 lingura bulion
1 lingura faina
Alte ingrediente:
1 varza alba (2,1 kg)
apa
sare
1 varf de lingurita de sare de lamaie
4 linguri bulion
cateva boabe de piper
2 foi de dafin
2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat
50 g orez

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

7 portii
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa incepe sa fiarba, se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce pe partea cealalta si se mai tine pana cand foile incep sa se desprinda de cotor. In total se tine circa 5 minute la foc. Se scoate apoi pe o tava si se lasa sa se racoreasca.
Se pregateste umplutura: se curata ceapa de foi, se spala si se toaca, apoi se caleste in ulei, cat sa se inmoaie, adaugand peste ea un praf de sare si putin piper proaspat macinat.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se spala, se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa. Dupa ce se inmoaie si acesta, se adauga carnea tocata si orezul. Se mai tine totul la foc 2-3 minute, apoi se transfera intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se adauga oul si condimentele, bulionul, iar la final faina, daca este necesar. Se amesteca totul.
Se pun deoparte doua foi de varza. Se pregatesc restul foilor. Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.
Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se amesteca cu doua linguri bulion, cateva boabe de piper, doua foi de dafin si o lingurita de amestec de ierburi si boia.
Se asaza sarmalele. Peste ele se pune restul de varza tocata, iar peste aceasta se presara doua linguri de bulion si o lingurita de amestec de ierburi si boia. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu cele doua foi de varza pastrate.
Se pune cratita cu sarmale la foc pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si ...