Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • putin piper macinat
  • 200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 500 g carne tocata de pui (din pulpa)
  • 1 ou
  • 1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • Alte ingrediente:
  • 1 varza alba (2,1 kg)
  • apa
  • sare
  • 1 varf de lingurita de sare de lamaie
  • 4 linguri bulion
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • 50 g orez

Mod de preparare

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa incepe sa fiarba, se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce pe partea cealalta si se mai tine pana cand foile incep sa se desprinda de cotor. In total se tine circa 5 minute la foc. Se scoate apoi pe o tava si se lasa sa se racoreasca.
Se pregateste umplutura: se curata ceapa de foi, se spala si se toaca, apoi se caleste in ulei, cat sa se inmoaie, adaugand peste ea un praf de sare si putin piper proaspat macinat.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se spala, se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa. Dupa ce se inmoaie si acesta, se adauga carnea tocata si orezul. Se mai tine totul la foc 2-3 minute, apoi se transfera intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se adauga oul si condimentele, bulionul, iar la final faina, daca este necesar. Se amesteca totul.
Se pun deoparte doua foi de varza. Se pregatesc restul foilor. Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.
Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se amesteca cu doua linguri bulion, cateva boabe de piper, doua foi de dafin si o lingurita de amestec de ierburi si boia.
Se asaza sarmalele. Peste ele se pune restul de varza tocata, iar peste aceasta se presara doua linguri de bulion si o lingurita de amestec de ierburi si boia. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu cele doua foi de varza pastrate.
Se pune cratita cu sarmale la foc pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.