Sarmale... in Felul Meu

Complexitate
redusa
Sarmale... in Felul Meu

Ingrediente

  • 1 bucata varza murata mai mare
  • 300 gr carne porc
  • 150 gr slaninuta afumata (sa aibe si carnita pe ea)
  • 1 ceapa mare
  • 10 linguri orez (sau mai mult daca va place)
  • 3-4 linguri ulei
  • marar proaspat jumate de legatura
  • 2-3 foi de dafin (mai mult daca doriti)
  • rosmarin (varful unei crengute cu 4-5 frunzulite)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru, dupa gust

Mod de preparare

Varza se spala bine, se portioneaza, se pune deoparte.

Carnea se spala, se taie bucati potrivite, se macina de doua ori. . . la fel se face si cu slaninuta afumata si se amesteca cele doua, se adauga sare, piper, boia si cimbru, dupa gust si se pun deoparte.

Separat, intr-o cratita mai mica se pune uleiul, ceapa tocata si se tine pe foc pentru 2-3 minute, dupa care se adauga peste ea, orezul spalat. Se poate adauga cam 50 -60 ml apa ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Se amesteca constant, dupa 4 minute se adauga mararul tocat si se inchide focul. Se lasa putin la racorit.

Intre timp se pregateste oala in care fierbem sarmalele. . . punem pe fundul ei varza tocata si sorici sau slanina afumata (cine doreste, nu e obligatoriu). . .

Acuma, amestecul de orez s-a mai racorit putin si il putem amesteca cu carnea, omogenizam bine si trecem la formarea sarmalelor. Luam o foaie de varza, cu o lingurita punem in mijlocul ei niste carne, apoi aducem marginile laterale ale foii spre mijloc si incepem sa rulam (dinspre noi in sens opus). Aranjam sarmalele in oala, una langa alta, pana acoperim fundul cratitei, apoi punem foile de dafin, rosmarinul (bucati de carne sant binevenite aici, pentru cine doreste) si daca doriti se mai poate pune putin soric si aici.

Apoi trecem la formarea celui de al doilea strat de sarmale. . . continuam asa pana la terminarea componentelor. Se acopera cu varza fideluta si cu o foaie de varza intreaga, se pune apa, cat sa acopere sarmalele cam de 3 degete, se da la cuptor la foc mare. . . din cand in cand se verifica de apa sa nu scada prea mult. Cand completam cu apa punem calda ca sa nu oprim din fiert sarmalele prea mult.

Se servesc cu multa smantana si cu malai (paine din faina de malai). Uneori mai pun printre straturile de sarmale bete de marar si cimbru amestecate si cu putin tarhon, dar inainte de a le pune, le impachetez in foi de varza ca sa nu se imprastie printre sarmale. Apoi, la servire, arunc foile cu arome cu tot.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie