Carnea sarata o prelucram cu mult timp inainte, o punem cu apa rece si o schimbam de cateva ori ca sa indepartam sarea din carne. Carnea afumata bagata in apa fiarta si muiata spre a fi curatata de fumul in exces.
Impreuna cu fleica le dam prin masina de tocat o singura data si obtinem o cantitate de carne tocata cu o aroma deosebita provenita din cele trei feluri de carne. Orezul il alegem de impuritati si il spalam cu apa rece pana apa este limpede semn ca a disparut orice urma de amidon, apoi il lasam la umflat o jumatate de ora.
Ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoarea fina, dupa care calite in ulei. Intr-un vas mai mare cat sa cuprinda compozitia, punem carnea tocata, caleala de ceapa si morcov, orezul umflat deja, verdeata si condimentele.
Amestecam totul si ne repezim la foile de varza pentru a le oferi si lor atentia celi se cuvine.
Mai intai impachetam sarmalele si le asezam pe un platou. Pregatim vasul pentru fierbere, punem varza tocata pe fund sa nu se prinda sarmalele, cimbru si marar uscat, dupa care asezam in buna oranduiala tot ce avem infasurat.
Deasupra venim cu soriciul de lucru taiat fasii si cateva frunze de dafin, acoperim cu frunze de varza, completam cu apa si punem vasul la fiert. Focul trebuie sa fie molcom iar fierberea trebuie sa dureze atat cat foile de varza se fierb bine ca sa nu creeze disconfort
Se pot servi cu garnitura de varza, cu sos de rosii, cu smantana sau iaurt, cu ardei ciusca si mamaliga.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraVă mărturisesc că papanașii fierți rămân preferații mei și că nu trece iarnă fără să am vreo 2-3 pungi puse...
Papanași cu smântână și dulceață de merișoareAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii