Rulouri de vinete cu pui sau sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de vinete cu pui sau sunca

Ingrediente

  • felii de vinata taiate max 5 mm grosime
  • piept de pui taiat fisiutze (sau sunca felii)
  • cascaval ( felii)
  • pulpa de rosii,
  • lapte,
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Vinata se taie felii pe lung, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa 15 min (aproximativ) se clateste rapid sub jet de apa rece de sare si se usuca in servet de bucatarie. Se coc apoi putin in tigaia de teflon sau pe gratar insa fara ulei.

Pieptul de pui taiat fisiutze se caleste maxim 1 minut in tigaia de teflon tot fara ulei, doar cit sa "se sigileze" - sa nu mai para crud ... Daca folositi sunca e mai simplu se pune direct felia peste vinata.

Cascavalul ( eu am folosit fontina... ) de preferat de vaca si mai dulce , mai neutru, ca sa nu influenteze gustul preparatului, se taie felii subtiri cite felii de vinete avem.

Se fac rulouri din felia de vinata, cascavalul si citeva bucatele de pui ( sau sunca)care se pun in vasul pt cuptor ca sarmalele. In vas am pus 2 linguri de ulei, 2 de lapte si 2 de supa de pui ( eu am facut putine rulouri .. in functie de cantitate puteti pune mai mult lichid pe fundul vasului.. nu prea mult pt ca nu tb s afiarba ci doar sa se gratineze). Am asezat rulourile si peste ele pulpa de rosii. La cuptor in jumatatea superioara a cuptorului cit sa se rumeneasca ( si aici timpul cit tb sa stea in cuptor e direct proportional cu cantitatea.. eu le.am tinut cam 15 minute la foc mediu spre mare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia