Rulou cu Piept de Pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulou cu Piept de Pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250ml lapte
  • 3 oua
  • 200gr faina + 1 lingura
  • 150ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare;
  • Condimente:
  • 1 lingura rasa patrunjel
  • cate un varf de lingurita cu oregano, busuioc, cimbru, piper alb, vegeta;
  • 250-300gr cascaval
  • pesmet alb
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne.

2. Din faina, lapte, sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.

3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.

4. Fiecare clatita se acopera cu foia de carne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.

5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).

6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.

7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
2
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Supa crema de legume si ardei copt
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert muffins cu lime si ciocolata alba

"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...

Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri