Rulou cu Piept de Pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulou cu Piept de Pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250ml lapte
  • 3 oua
  • 200gr faina + 1 lingura
  • 150ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare;
  • Condimente:
  • 1 lingura rasa patrunjel
  • cate un varf de lingurita cu oregano, busuioc, cimbru, piper alb, vegeta;
  • 250-300gr cascaval
  • pesmet alb
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne.

2. Din faina, lapte, sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.

3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.

4. Fiecare clatita se acopera cu foia de carne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.

5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).

6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.

7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert dulceata de fructe de padure
Bucataras.RO

Desert dulceata de fructe de padure

Zilele trecute m-am cam "rasfatat" cu fel si fel de dulceturi si gemuri, dar am si transpirat langa ele pe caldura...

Desert dulceata de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere