Rulou cu Piept de Pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulou cu Piept de Pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250ml lapte
  • 3 oua
  • 200gr faina + 1 lingura
  • 150ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare;
  • Condimente:
  • 1 lingura rasa patrunjel
  • cate un varf de lingurita cu oregano, busuioc, cimbru, piper alb, vegeta;
  • 250-300gr cascaval
  • pesmet alb
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne.

2. Din faina, lapte, sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.

3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.

4. Fiecare clatita se acopera cu foia de carne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.

5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).

6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.

7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Macrou fript cu legume in vas Zepter
Bucataras.RO

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Inainte de pranz imi doream sa fac ceva rapid de mancare, cat ai bate din palme. N-aveam, insa, inspiratie deloc...

Macrou fript cu legume in vas Zepter
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia