Carnea se curata de eventualele pielite, se taie ca pentru snitele mai mici, se bate cu ciocanul de snitele; slanina se taie fasii subtiri; pe fiecare felie de carne se pune slanina, se ruleaza si se prinde cu o scobitoatre.
Se curata si se taie ceapa cat mai marunt (ca pentru ciorba), se curata si se rade morcovul, apoi se calesc foarte usor in ulei, se adauga rulorile , se calesc si ele usor apoi se adauga apa sau supa.
Cand carnea este fiarta se adauga vinul, sarea, piperul, cimbrul si se lasa la cuptor aproximativ 15 min.
Intre timp se prepara galustele de cartofi: cartofii fierti in coaja, se vor curata si pasa ca pentru pireu, se adauga oul, sare, faina cat se obtinem un aluat bun pentru modelat.
Se modeleaza galuste care se vor fierbe in apa cu sare.Daca va plac aromele deosebite puteti adauga in aluatul de galuste putina nucsoara praf. Daca nu aveti timp de galuste, acest fel de mancare merge de minune cu pireu de cartofi.
Pe o farfurie pentru felul doi se vor pune in mijloc rulourile de carne, iar pe margine 3 sau 4 galuste functie de marimea lor. Daca se va pregati ca si garnitura pireu de cartofi atunci se poate pune pireul in centrul fafuriei si pe margine rulourile.
Se poate servi cu orice fel de salata: de varza dulce; de ardei copti; de rosii; de sfecla, etc.
Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...
Picior de porc cu sos de hrean si smantanaDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii