Carnea se curata de eventualele pielite, se taie ca pentru snitele mai mici, se bate cu ciocanul de snitele; slanina se taie fasii subtiri; pe fiecare felie de carne se pune slanina, se ruleaza si se prinde cu o scobitoatre.
Se curata si se taie ceapa cat mai marunt (ca pentru ciorba), se curata si se rade morcovul, apoi se calesc foarte usor in ulei, se adauga rulorile , se calesc si ele usor apoi se adauga apa sau supa.
Cand carnea este fiarta se adauga vinul, sarea, piperul, cimbrul si se lasa la cuptor aproximativ 15 min.
Intre timp se prepara galustele de cartofi: cartofii fierti in coaja, se vor curata si pasa ca pentru pireu, se adauga oul, sare, faina cat se obtinem un aluat bun pentru modelat.
Se modeleaza galuste care se vor fierbe in apa cu sare.Daca va plac aromele deosebite puteti adauga in aluatul de galuste putina nucsoara praf. Daca nu aveti timp de galuste, acest fel de mancare merge de minune cu pireu de cartofi.
Pe o farfurie pentru felul doi se vor pune in mijloc rulourile de carne, iar pe margine 3 sau 4 galuste functie de marimea lor. Daca se va pregati ca si garnitura pireu de cartofi atunci se poate pune pireul in centrul fafuriei si pe margine rulourile.
Se poate servi cu orice fel de salata: de varza dulce; de ardei copti; de rosii; de sfecla, etc.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii