Rulori din carne de vitel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne(muschi sau pulpa) de vitel 500 gr
  • 200 gr slanina afumata
  • ceapa alba 300gr,
  • morcovi 2buc potrivit de mari
  • 250ml vin alb,
  • 500ml supa de oase sau apa
  • ulei 200ml,
  • sare, piper alb, cimbru
  • Pentru garnitura:
  • 500gr cartofi,
  • 200gr faina,
  • 1ou,
  • sare

Mod de preparare

Carnea se curata de eventualele pielite, se taie ca pentru snitele mai mici, se bate cu ciocanul de snitele; slanina se taie fasii subtiri; pe fiecare felie de carne se pune slanina, se ruleaza si se prinde cu o scobitoatre.

Se curata si se taie ceapa cat mai marunt (ca pentru ciorba), se curata si se rade morcovul, apoi se calesc foarte usor in ulei, se adauga rulorile , se calesc si ele usor apoi se adauga apa sau supa.

Cand carnea este fiarta se adauga vinul, sarea, piperul, cimbrul si se lasa la cuptor aproximativ 15 min.

Intre timp se prepara galustele de cartofi: cartofii fierti in coaja, se vor curata si pasa ca pentru pireu, se adauga oul, sare, faina cat se obtinem un aluat bun pentru modelat.

Se modeleaza galuste care se vor fierbe in apa cu sare.Daca va plac aromele deosebite puteti adauga in aluatul de galuste putina nucsoara praf. Daca nu aveti timp de galuste, acest fel de mancare merge de minune cu pireu de cartofi.

Pe o farfurie pentru felul doi se vor pune in mijloc rulourile de carne, iar pe margine 3 sau 4 galuste functie de marimea lor. Daca se va pregati ca si garnitura pireu de cartofi atunci se poate pune pireul in centrul fafuriei si pe margine rulourile.

Se poate servi cu orice fel de salata: de varza dulce; de ardei copti; de rosii; de sfecla, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia