Rulada din Piept de Curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada din Piept de Curcan

Ingrediente

  • -cca 1kg piept de curcan
  • -3 oua
  • -1 fir de praz
  • -2 morcovi
  • -1 cana de bulion
  • -3 catei de usturoi
  • -1 lingura faina
  • -1/2 cana de ulei
  • -1 ceapa medie
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in doua, dupa care fiecare bucata pe jumatate. Se fierbe morcovul si ouale. Se curata si se spala prazul, ceapa si usturoiul. Carnea se bate un pic cu cutitul, se sereaza, se pipereaza dupa gust, si se adauga si putin cimbru. Dupa care se aseaza prazul, morcovul si ouale pe fiecare bucata de carne si se ruleaza.

Rulada rezultata se leaga bine cu ata si se aseaza in tava. In tava se pune ulei, morcovul si prazul taiat rondele, si putina apa sa poata fierbe carnea. Se da la cuptor, pana se rumeneste.

Intre timp se intoarce pe fiecare parte rulada si se stopeste cu sucul din tava. Separat se prepara si un sos. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pun la calit. Dupa care se adauga 1 lingura de faina, dupa care bulionul si putina apa. Acesta se lasa pe foc pana fierbe, se adauga sare si piper dupa gust.

Dupa ce sa facut rulada, se serveste alaturi de sucul rezultat si de sos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune