Rulada de Iepure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1,6 kg pulpa de iepure
  • -150 g ceapa
  • -3 felii de paine alba (mai veche de 1 zi)
  • -100 ml lapte
  • -7 g piper macinat
  • -5 g enibahar macinat
  • -7 g cimbru macinat
  • -20 g sare
  • -100 ml ulei
  • -5 oua
  • -100 g slanina afumata
  • -200 ml apa
  • -50 g faina
  • -unt si faina pt tapetat forma

Mod de preparare

Carnea marinata (vezi reteta pentru marinarea carnii in Cartea de Bucate) si zvantata se pune la fiert in apa, indepartandu-se spuma care se formeaza.
Cand este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. Apa se pastreaza.
Ceapa intreaga, curatata se coace in cuptor.
Feliile de paine, fara coaja se pun la inmuiat in lapte.
Carnea fiarta si scoasa de pe os, impreuna cu ceapa coapta si cu miezul de paine stors, se trec prin masina de tocat carne.
Intre timp se fierb tari,, 3 oua, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in jumatati..
Compozitia rezultata se pune intr-un castron si se framanta bine cu mirodeniile, sarea, 2 oua si la nevoie, pentru omogenizare si legarea ingredientelor, se poate adauga 50 ml ulei.
Pe o planseta presarata cu faina se pune compozitia de carne si se aplatizeaza. i se da o forma dreptunghiulara. Se poate intinde carnea si pe o folie transparenta (alimentara) care te va ajuta la rulat.
. Pe compozitia de carne se pune la mijloc slanina afumata taiata jullien, iar pe deasupra, in rand jumatatile de ou cu galbenusul in jos. Incercati sa nu renuntati la slanina deoarece carnea de iepure este mai seaca si nu este grasa.
Se ruleaza totul ca un cozonac si se pune intr-o forma de cozonac bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se toarna 100 ml apa calduta, luata din apa in care a fiert iepurele si 50 ml ulei.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine deasupra, apoi se scoate tava si se lasa la racit.
Rulada se scoate din forma dupa racire.
Se taie felii (2-3 la portie) si se serveste cu garnitura de cartofi pai prajiti sau de legume asortate cu sos de smantana.
Se mai poate servi rece, cu salata verde.
Poate fi pregatita rulada atat din carne de iepure de casa, cat si salbatic.
Ca bautura se recomanda vinul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Tavalita cu Nuca
4
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Parteneri
Prajitura cu iaurt si cirese
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si cirese

Reteta am luat-o din "Cartea Regala de Bucate" a Principesei Margareta, doar ca, fiind sezonul cireselor am adaugat si cirese...

Prajitura cu iaurt si cirese
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate