Rulada de Iepure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1,6 kg pulpa de iepure
  • -150 g ceapa
  • -3 felii de paine alba (mai veche de 1 zi)
  • -100 ml lapte
  • -7 g piper macinat
  • -5 g enibahar macinat
  • -7 g cimbru macinat
  • -20 g sare
  • -100 ml ulei
  • -5 oua
  • -100 g slanina afumata
  • -200 ml apa
  • -50 g faina
  • -unt si faina pt tapetat forma

Mod de preparare

Carnea marinata (vezi reteta pentru marinarea carnii in Cartea de Bucate) si zvantata se pune la fiert in apa, indepartandu-se spuma care se formeaza.
Cand este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. Apa se pastreaza.
Ceapa intreaga, curatata se coace in cuptor.
Feliile de paine, fara coaja se pun la inmuiat in lapte.
Carnea fiarta si scoasa de pe os, impreuna cu ceapa coapta si cu miezul de paine stors, se trec prin masina de tocat carne.
Intre timp se fierb tari,, 3 oua, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in jumatati..
Compozitia rezultata se pune intr-un castron si se framanta bine cu mirodeniile, sarea, 2 oua si la nevoie, pentru omogenizare si legarea ingredientelor, se poate adauga 50 ml ulei.
Pe o planseta presarata cu faina se pune compozitia de carne si se aplatizeaza. i se da o forma dreptunghiulara. Se poate intinde carnea si pe o folie transparenta (alimentara) care te va ajuta la rulat.
. Pe compozitia de carne se pune la mijloc slanina afumata taiata jullien, iar pe deasupra, in rand jumatatile de ou cu galbenusul in jos. Incercati sa nu renuntati la slanina deoarece carnea de iepure este mai seaca si nu este grasa.
Se ruleaza totul ca un cozonac si se pune intr-o forma de cozonac bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se toarna 100 ml apa calduta, luata din apa in care a fiert iepurele si 50 ml ulei.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine deasupra, apoi se scoate tava si se lasa la racit.
Rulada se scoate din forma dupa racire.
Se taie felii (2-3 la portie) si se serveste cu garnitura de cartofi pai prajiti sau de legume asortate cu sos de smantana.
Se mai poate servi rece, cu salata verde.
Poate fi pregatita rulada atat din carne de iepure de casa, cat si salbatic.
Ca bautura se recomanda vinul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
5
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Friganele
Bucataras.RO

Friganele

  Cine nu a mancat macar o data friganele preparate cu drag de bunica sau de mama?   Buneee.... Pentru un mic...

Friganele
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post