Rulada de Iepure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1,6 kg pulpa de iepure
  • -150 g ceapa
  • -3 felii de paine alba (mai veche de 1 zi)
  • -100 ml lapte
  • -7 g piper macinat
  • -5 g enibahar macinat
  • -7 g cimbru macinat
  • -20 g sare
  • -100 ml ulei
  • -5 oua
  • -100 g slanina afumata
  • -200 ml apa
  • -50 g faina
  • -unt si faina pt tapetat forma

Mod de preparare

Carnea marinata (vezi reteta pentru marinarea carnii in Cartea de Bucate) si zvantata se pune la fiert in apa, indepartandu-se spuma care se formeaza.
Cand este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. Apa se pastreaza.
Ceapa intreaga, curatata se coace in cuptor.
Feliile de paine, fara coaja se pun la inmuiat in lapte.
Carnea fiarta si scoasa de pe os, impreuna cu ceapa coapta si cu miezul de paine stors, se trec prin masina de tocat carne.
Intre timp se fierb tari,, 3 oua, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in jumatati..
Compozitia rezultata se pune intr-un castron si se framanta bine cu mirodeniile, sarea, 2 oua si la nevoie, pentru omogenizare si legarea ingredientelor, se poate adauga 50 ml ulei.
Pe o planseta presarata cu faina se pune compozitia de carne si se aplatizeaza. i se da o forma dreptunghiulara. Se poate intinde carnea si pe o folie transparenta (alimentara) care te va ajuta la rulat.
. Pe compozitia de carne se pune la mijloc slanina afumata taiata jullien, iar pe deasupra, in rand jumatatile de ou cu galbenusul in jos. Incercati sa nu renuntati la slanina deoarece carnea de iepure este mai seaca si nu este grasa.
Se ruleaza totul ca un cozonac si se pune intr-o forma de cozonac bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se toarna 100 ml apa calduta, luata din apa in care a fiert iepurele si 50 ml ulei.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine deasupra, apoi se scoate tava si se lasa la racit.
Rulada se scoate din forma dupa racire.
Se taie felii (2-3 la portie) si se serveste cu garnitura de cartofi pai prajiti sau de legume asortate cu sos de smantana.
Se mai poate servi rece, cu salata verde.
Poate fi pregatita rulada atat din carne de iepure de casa, cat si salbatic.
Ca bautura se recomanda vinul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti