Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -70 g unt
  • -3-4 linguri pesmet sau 2-3 linguri faina
  • -3 oua
  • -sare
  • -300 g salam foarte uscat, taiat bucatele
  • -cimbru uscat
  • -busuioc uscat
  • -1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja.

Se zdrobesc cu furculita (nu va recomand mixerul sau blenderul, pentru ca devin foarte pastosi si cleiosi) si se amesteca cu sare, unt, oua si pesmet sau faina. Fac precizarea ca mie nu mi-a fost suficienta cantitatea de faina trecuta la ingrediente, dar cum am tot adaugat, nu va pot preciza cata faina am pus. Important este ca trebuie sa obtineti o compozitie de consistenta aluatului de paine,

Pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara), presarat generos cu faina (altfel se lipeste destul de tare), se intinde o foaie de aluat, peste care se repartizeaza uniform cimbru, busuioc si bucatelele de salam.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului (foliei), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine, cu ou batut, pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute,

Pofta buna!

Se poate servi cald sau rece, feliat, cu diferite salate: de rosii, sfecla, salata sau ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola