Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja.
Se zdrobesc cu furculita (nu va recomand mixerul sau blenderul, pentru ca devin foarte pastosi si cleiosi) si se amesteca cu sare, unt, oua si pesmet sau faina. Fac precizarea ca mie nu mi-a fost suficienta cantitatea de faina trecuta la ingrediente, dar cum am tot adaugat, nu va pot preciza cata faina am pus. Important este ca trebuie sa obtineti o compozitie de consistenta aluatului de paine,
Pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara), presarat generos cu faina (altfel se lipeste destul de tare), se intinde o foaie de aluat, peste care se repartizeaza uniform cimbru, busuioc si bucatelele de salam.
Se ruleaza cu ajutorul prosopului (foliei), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine, cu ou batut, pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute,
Pofta buna!
Se poate servi cald sau rece, feliat, cu diferite salate: de rosii, sfecla, salata sau ceapa verde.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii