Rosbeef cu Mazare

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de muschi de vita cam de 1 kg
  • 2-3 cozi de telina
  • 2-3 morcovi maricei
  • 1 ceapa medie
  • 1 pah de vin alb
  • ulei
  • rozmarin
  • putin unt
  • Pt garnitura:
  • un borcan mare de mazare sau cam jum de kg de mazare congelata (eu o prefer, e mai dulce si mai gustoasa)
  • 100-150 g de kaizer
  • o ceapa potrivita

Mod de preparare

Bucata de muschi intreaga se prajeste bine pe toate partile pana formeaza ca o crusta aurie. Se scoate din tigaie si se calesc morcovii taiati rondele, ceapa pestisori si cozile de telina bucatele(sau radacina de telina) si rozmarinul, iar cand se inmoaie se pune din nou carnea cu un pahar bun de vin. Se fierbe la foc iute pana scade tot vinul, apoi se acopera cu apa se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc moale cam 2-2 jum ore, adaugand din cand in cand apa calda.

Cand carnea e fiarta, se scoate din sosul in care a fiert (acesta trebuie sa fie scazut, nu f lichid) si se lasa la racit. Intre timp legumele cu sosul ramas se fruleaza. Carnea, cand e rece, se taie felii de 1.5 -2 cm grosime (e important sa fie rece, altfel se farama la taiat), se pun intr-o tava, se toarna sosul frulat deasupra si se adauga cateva feliute de unt deasupra.

Se da la cuptor pana cand untul se topeste.

Pt garnitura se caleste ceapa cu kaizerul si apoi se adauga mazarea. Se potriveste de sare si se fierbe la foc mic, cu putina apa, pana cand mazarea e bine fiarta si apa e scazuta. Eu nu pun bulion sau sos de rosii la tipul asta de garnitura, uneori pun putin morcov taiat rondele pt ca da aspect colorat.
In fiecare farfurie pun 1-2 felii de carne cu putin sos si alaturi garnitura de mazare si le servesc fierbinti. E drept ca dureaza ceva timp, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca rezultatul e super. Nu am dat niciodata gres cu reteta asta. Asa o fac eu, dar fiecare e liber sa-si creeze propria reteta, cum fac si eu de altfel.

Va doresc pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta cu spanac
Bucataras.RO

Tarta cu spanac

Tarta cu spanac
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia