Rosbeef cu Mazare

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de muschi de vita cam de 1 kg
  • 2-3 cozi de telina
  • 2-3 morcovi maricei
  • 1 ceapa medie
  • 1 pah de vin alb
  • ulei
  • rozmarin
  • putin unt
  • Pt garnitura:
  • un borcan mare de mazare sau cam jum de kg de mazare congelata (eu o prefer, e mai dulce si mai gustoasa)
  • 100-150 g de kaizer
  • o ceapa potrivita

Mod de preparare

Bucata de muschi intreaga se prajeste bine pe toate partile pana formeaza ca o crusta aurie. Se scoate din tigaie si se calesc morcovii taiati rondele, ceapa pestisori si cozile de telina bucatele(sau radacina de telina) si rozmarinul, iar cand se inmoaie se pune din nou carnea cu un pahar bun de vin. Se fierbe la foc iute pana scade tot vinul, apoi se acopera cu apa se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc moale cam 2-2 jum ore, adaugand din cand in cand apa calda.

Cand carnea e fiarta, se scoate din sosul in care a fiert (acesta trebuie sa fie scazut, nu f lichid) si se lasa la racit. Intre timp legumele cu sosul ramas se fruleaza. Carnea, cand e rece, se taie felii de 1.5 -2 cm grosime (e important sa fie rece, altfel se farama la taiat), se pun intr-o tava, se toarna sosul frulat deasupra si se adauga cateva feliute de unt deasupra.

Se da la cuptor pana cand untul se topeste.

Pt garnitura se caleste ceapa cu kaizerul si apoi se adauga mazarea. Se potriveste de sare si se fierbe la foc mic, cu putina apa, pana cand mazarea e bine fiarta si apa e scazuta. Eu nu pun bulion sau sos de rosii la tipul asta de garnitura, uneori pun putin morcov taiat rondele pt ca da aspect colorat.
In fiecare farfurie pun 1-2 felii de carne cu putin sos si alaturi garnitura de mazare si le servesc fierbinti. E drept ca dureaza ceva timp, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca rezultatul e super. Nu am dat niciodata gres cu reteta asta. Asa o fac eu, dar fiecare e liber sa-si creeze propria reteta, cum fac si eu de altfel.

Va doresc pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti