Bucata de muschi intreaga se prajeste bine pe toate partile pana formeaza ca o crusta aurie. Se scoate din tigaie si se calesc morcovii taiati rondele, ceapa pestisori si cozile de telina bucatele(sau radacina de telina) si rozmarinul, iar cand se inmoaie se pune din nou carnea cu un pahar bun de vin. Se fierbe la foc iute pana scade tot vinul, apoi se acopera cu apa se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc moale cam 2-2 jum ore, adaugand din cand in cand apa calda.
Cand carnea e fiarta, se scoate din sosul in care a fiert (acesta trebuie sa fie scazut, nu f lichid) si se lasa la racit. Intre timp legumele cu sosul ramas se fruleaza. Carnea, cand e rece, se taie felii de 1.5 -2 cm grosime (e important sa fie rece, altfel se farama la taiat), se pun intr-o tava, se toarna sosul frulat deasupra si se adauga cateva feliute de unt deasupra.
Se da la cuptor pana cand untul se topeste.
Pt garnitura se caleste ceapa cu kaizerul si apoi se adauga mazarea. Se potriveste de sare si se fierbe la foc mic, cu putina apa, pana cand mazarea e bine fiarta si apa e scazuta. Eu nu pun bulion sau sos de rosii la tipul asta de garnitura, uneori pun putin morcov taiat rondele pt ca da aspect colorat.
In fiecare farfurie pun 1-2 felii de carne cu putin sos si alaturi garnitura de mazare si le servesc fierbinti. E drept ca dureaza ceva timp, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca rezultatul e super. Nu am dat niciodata gres cu reteta asta. Asa o fac eu, dar fiecare e liber sa-si creeze propria reteta, cum fac si eu de altfel.
Va doresc pofta buna! :)
Bună rău iahnia de fasole, chiar și de post, mai ales servită cu murături!
Iahnie de fasole, de postDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii