Risotto cu Fenicul si Cirnat Proaspat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Fenicul si Cirnat Proaspat

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 100-120 gr orez
  • 1-2 fenicul (doar partea centrala, miezul, nu si foile externe)
  • 1 lingurita de ceapa tocata /rasa
  • 100 gr cirnat proaspat de porc (numai carnea cruda fara mat)
  • 50 gr unt
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • spa de carne sau de zarzavat

Mod de preparare

Puneti intr-o cratita speciala pentru risotto (cu fund gros) jumatate din cantitatea de unt si putin ulei si inabusiti ceapa pina cind devine transparenta si se inmoaie.

Adaugati carnea de cirnat* pe care o striviti cu furculita sau cu dosul lingurii de lemn si mai apoi feniculul taiat fisii.

Adaugati orezul, amestecati pina cind si orezul devine usor transparent si apoi adaugati supa fierbinte, incet incet asa cum se face pentru orice risotto (reteta clasica).

Cind orezul este copt "al dente" luati cratita de pe foc si adaugati restul de unt si brinza/ parmezanul ras. Aestecati si lasati citeva minute sa se odihneasca apoi serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici