Rata de tara pe varza

Postat pe: 16-02-2018
(0)

Ingrediente

1 rata de tara
1 kg varza verde
1 kg varza rosie
1 varza mica murata
1 ceapa mare
1 morcov
1 cana suc de rosii
2 linguri pasta de ardei
sare
piper
20 ml ulei
3 catei de usturoi
1 crenguta de cimbru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Rata, fiind de tara, se gateste mai greu si din acest motiv trebuie mai intai fiarta, apoi scoasa pe un platou si portionata in doua jumatati sau in patru.
Intr-un vas cu fundul gros si pus pe foc, se adauga uleiul, ceapa taiata julien, morcovul ras, dupa cateva minute se adauga varza alba si rosie tocata fin; dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de ardei, sucul de rosii, un pahar cu apa, 1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 20 min.
Dupa acest timp, se adauga varza murata taiata marunt, se amesteca totul bine, se adauga usturoiul taiat marunt, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pune crenguta de cimbru, iar deasupra rata, presata putin in varza.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa acest timp se descopera si se mai lasa 20 min.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rata de tara pe varza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata de tara pe varza