Rata, fiind de tara, se gateste mai greu si din acest motiv trebuie mai intai fiarta, apoi scoasa pe un platou si portionata in doua jumatati sau in patru.
Intr-un vas cu fundul gros si pus pe foc, se adauga uleiul, ceapa taiata julien, morcovul ras, dupa cateva minute se adauga varza alba si rosie tocata fin; dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de ardei, sucul de rosii, un pahar cu apa, 1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 20 min.
Dupa acest timp, se adauga varza murata taiata marunt, se amesteca totul bine, se adauga usturoiul taiat marunt, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pune crenguta de cimbru, iar deasupra rata, presata putin in varza.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa acest timp se descopera si se mai lasa 20 min.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIată o rețetă cu un nume extrem de sofisticat, cu un gust foarte rafinat, dar care e simplisim de executat. Rața cu...
Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii