Rata, fiind de tara, se gateste mai greu si din acest motiv trebuie mai intai fiarta, apoi scoasa pe un platou si portionata in doua jumatati sau in patru.
Intr-un vas cu fundul gros si pus pe foc, se adauga uleiul, ceapa taiata julien, morcovul ras, dupa cateva minute se adauga varza alba si rosie tocata fin; dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de ardei, sucul de rosii, un pahar cu apa, 1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 20 min.
Dupa acest timp, se adauga varza murata taiata marunt, se amesteca totul bine, se adauga usturoiul taiat marunt, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pune crenguta de cimbru, iar deasupra rata, presata putin in varza.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa acest timp se descopera si se mai lasa 20 min.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Am vazut aceasta reteta de inghetata la Gabita si de la prima poza am salivat! Mi-a facut o pofta teribila si in...
Desert inghetata de vanilie cu zmeuraDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii