Rata cu Varza Murata la Cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rata cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza murata de 15 kg
  • 1 varza proaspata de 2 kg
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lta piper negru macinat
  • 1 lta cimbru
  • 1 lta boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cana de 300 ml suc de rosii
  • 1 cana de apa fiarta sau plata
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei pentru calit varza

Mod de preparare

1. Se taie fidea varza murata si se caleste in putin ulei la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecand la fiecare 4 minute.

2. Se inabusa si varza proaspata pana cand scade din volum intr-o tigaie mare sau un ceaun cu putin ulei.

3. In tava cuptorului se amesteca varza murata cu cea proaspata, cu morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata pestisori, funza de dafin rupta in cateva bucatele, cu patrunjelul tocat si cu sucul si apa amestecat cu piperul negru macinat, boiaua si cimbrul.

4. Peste varza se aseaza rata portionata unsa cu ulei si sare si se acopera cu varza.

5. Tava se da in cuptorul preaincalzit la 220 de grade C (intre treapta 5 si 6 la cuptorul cu gaz) pentru 1 ora, dupa care se scoate tava din cuptor si se descopera carnea cu fata la foc :)) ca sa se rumeneasca usor, o dati din nou la cuptor si faceti focul mai mic la 180 de grade C (treapta 4 la cuptorul cu gaz) o mai coaceti 20 de minute, daca este necesar mai adaugati putina apa in varza, depinde de cuptor cum coace.

Pofta mare!!!
Fierbinte :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
4
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Cordon bleu cu salata verde
Bucataras.RO

Cordon bleu cu salata verde

Un pranz sau o cina satioasa, cu minim de efort!

Cordon bleu cu salata verde
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj