Rata bine curatata si spalata se fierbe inabusit, intr-o oala pe masura, in vin si zeama de carne, cu putina sare.
Cand rata este aproape gata, separat, intr-o cratita, se incinge uleiul, in care se caleste usor o tocatura obtinuta din masline, tocate marunt, ciuperci, tarhon si usturoi.
Inainte de a se rumeni, se pune faina, se amesteca repede si se stinge imediat cu zeama in care a fiert rata.
Se scade pana la consistenta sosului, amestecand mereu si se serveste impreuna cu rata.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii