Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati, se presara cu sare si se da la rece.
A doua zi, se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.
Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb, putin piper, apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita, in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora.
Separat, ciupercile spalate si taiate felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.
Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Merge acompaniata de vin Merlot.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii