Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati, se presara cu sare si se da la rece.
A doua zi, se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.
Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb, putin piper, apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita, in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora.
Separat, ciupercile spalate si taiate felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.
Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Merge acompaniata de vin Merlot.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraEu m-am inspirat de la vio_dreams, cu mici modificari. Reteta sta de ceva vreme la favorite si astepta sa fie probata. Acum...
Cinnamon RollsAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii