Rata cu Mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (15-2 kg) (plus ficatul ei)
  • -1 kg mere ionatan
  • -50 g unt
  • -sare

Mod de preparare

Se spala bine rata si se sareaza usor, pe exterior si interior.
Se curata cateva mere mici de coaja, se scobesc in interior si se scot samburii cu casuta, avand grija sa ramana intregi.

In cavitatea abdominala a ratei, se pun merele curatate si ficatul si se coase cu cateva impunsaturi. Se unge rata cu unt, se pune in tava, in jurul ei se aseaza merele ramase(curatate si ele de coaja si samburi), restul de unt si putina apa. Se da la cuptor, pana se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.
Se scot atele si merele din interior.

Se aseaza rata pe un platou inconjurata de toate merele si se serveste alaturi de sosul strecurat, pus intr-o sosiera.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Tort din salata de boeuf light
5
Salate

Tort din salata de boeuf light

Tort din salata de boeuf light
Parteneri
Soleanka - Supa rusesca de carne
Bucataras.RO

Soleanka - Supa rusesca de carne

Aceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata. Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne. Astazi v-o...

Soleanka - Supa rusesca de carne
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri