Rata curatata si spalata se transeaza in bucati potrivite, care se rumenesc in uleiul fierbinte, apoi se fierbe inabusit, adaugand cate putina apa.
Separat, se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei si apa. Cand este bine fiarta se trece prin sita si se pune intr-o cratita.
Peste ceapa se toarna vinul, se pun maslinele(care au fost tinute in apa calduta aprox. 1 ora), dafinul, boabele de piper si ienibahar, se potriveste de sare, apoi se pun bucatile de carne, 1/2 lamaie curatata de coaja si taiata in felii subtiri si o cescuta de apa.
Se pune cratita in cuptor, la foc potrivit si se fierbe pana ce sosul a capatat consistenta dorita si carnea este bine facuta.
Mancarea se serveste rece, asezata pe un platou si garnisita cu felii de lamaie.
In acelasi fel se prepara si gasca, curca sau gaina cu masline.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii