Rasol de porc cu sos Remulad

Complexitate
redusa
Rasol de porc cu sos Remulad

Ingrediente

  • rasol de porc portionat
  • untura 3 linguri mari sau ulei cca 100 ml
  • 3 morcovi taiati rondele mai groase
  • 1 radacina patrunjel taiata si ea mai mare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4 catei usturoi pisat
  • sare , piper macinat , delikat

Mod de preparare

Rasolurile se taie la mijloc in doua , dar nu de tot , atat cat sa poata fi usor de impartit la servire.
Prajim rasolul sarat si piperat in untura si apoi il scoatem deoparte. Punem in cratita morcovii si patrunjelul radacina taiat, si punem peste el bucatile de rasol prajite(se prajesc la foc iute numai cat sa prinda un pic de crusta).
Punem peste apa , cat sa fie acoperite , adaugam usturoiul pisat , ceapa verde taiata rondele un pic de delikat si apoi se acopera cratita cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 1 ora dupa care se ia folia si se lasa pana scade apa de pe el.

Cat timp sta rasolul in cuptor pregatim sosul Remulad in felul urmator :

Facem o maioneza din 2- 3 oua la care adaugam castraveciori murati ,decojiti si dati prin razatoarea mica (vreo 4-5 buc) , 2 oua fierte tari si dati si ei pe razatoarea mica (se pot si taia cuburi marunte),patrunjel verde tocat fin, tarhon tocat (eu nu am pus ptr. ca nu am avut), sare ,piper dupa gust.

Garnitura am facut orez si mazare cu fasole verde calite pe unt.
Pe farfurie asezam garnitura ,rasolul si apoi se pune si sosul Remulad din abundenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Bucataras.RO

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

  ,, Retete pascale " Anul acesta ,pentru masa de  Paste ,am inlocuit mielul cu iedul. Din timp am anuntat si...

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola