Racituri pe unghii si soric de porc

Complexitate
redusa
Racituri pe unghii si soric de porc

Ingrediente

  • 4 unghii de porc (ma rog adidasi Very Happy )
  • 400 gr sorici de porc
  • 5 capatani de usturoi desfacut de prima coaja
  • piper boabe cat intra in causul palmei
  • sare dupa gust
  • boia
  • lamaie

Mod de preparare

Unghiile le mai parjolim inca odata la flacara de aragaz, le razuim cu un cutitas si le spalam bine. Soricii le degresam cu lama unui cutit bine ascutit si de asemenea le spalam .

Intr-o oala punem cca 10 l apa rece in care punem unghiile si soricii de porc la fiert impreuna cu 3 linguri mari de sare. Cand incepe sa fiarba lasam la foc foarte mic pe ochiul mijlociu al aragazului si il spumam.

Dupa ce l-am spumat adaugam usturoiul spalat, de pe care am luat doar primul strat de coaja ( cel care vine jos din prima cand desfacem pe bucati usturoiul). Adaugam apoi piperul si lasam asa sa fiarba la foc mic pana scade apa mai mult de jumate din cantitatea initiala, avand in vedere ca si carnea de pe unghii sa se desprinda usor. Cand am ajuns la aceasta faza mai potrivim gustul raciturii cu sare daca mai e nevoie.

Se face proba , adica punem 1 lingura de zeama intr-o farfurie si o dam la rece . Daca s-a prins ( in cateva minute se prinde), luam oala cu racitura si o scoatem pe balcon la rece , unde o lasam pana a doua zi dimineata.

In dimineata urmatoare aducem oala inauntru si incepem sa culegem grasimea de pe suprafata raciturii din oala . Dupa ce a fost bine curatat de grasime punem inapoi oala sa se incalzeasca pana se lichefiaza din nou racitura . De aceasta data ,scoatem bucatile de unghii si sorici . Unghiile le dezosam in asa fel incat sa-si pastreze cat de cat forma iar soricii se pot taia fasii mai mari ,mai mici ,dupa placul fiecaruia , iar zeama se strecoara.
Asezam cate o unghie sau juma de unghie in farfurii (boluri) mai adanci impreuna cu sorici feliati si deasupra se toarna zeama de racitura .

Se poate presara cu boia de ardei dulce sau iute si se scoate la rece sa se prinda(cui ii place cu boia)

Se poate presara cu boia doar cand se serveste si deasupra putem stropi cu un pic de zeama de lamaie.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Cremsnit cu frisca
Bucataras.RO

Cremsnit cu frisca

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

Cremsnit cu frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj