Unghiile le mai parjolim inca odata la flacara de aragaz, le razuim cu un cutitas si le spalam bine. Soricii le degresam cu lama unui cutit bine ascutit si de asemenea le spalam .
Intr-o oala punem cca 10 l apa rece in care punem unghiile si soricii de porc la fiert impreuna cu 3 linguri mari de sare. Cand incepe sa fiarba lasam la foc foarte mic pe ochiul mijlociu al aragazului si il spumam.
Dupa ce l-am spumat adaugam usturoiul spalat, de pe care am luat doar primul strat de coaja ( cel care vine jos din prima cand desfacem pe bucati usturoiul). Adaugam apoi piperul si lasam asa sa fiarba la foc mic pana scade apa mai mult de jumate din cantitatea initiala, avand in vedere ca si carnea de pe unghii sa se desprinda usor. Cand am ajuns la aceasta faza mai potrivim gustul raciturii cu sare daca mai e nevoie.
Se face proba , adica punem 1 lingura de zeama intr-o farfurie si o dam la rece . Daca s-a prins ( in cateva minute se prinde), luam oala cu racitura si o scoatem pe balcon la rece , unde o lasam pana a doua zi dimineata.
In dimineata urmatoare aducem oala inauntru si incepem sa culegem grasimea de pe suprafata raciturii din oala . Dupa ce a fost bine curatat de grasime punem inapoi oala sa se incalzeasca pana se lichefiaza din nou racitura . De aceasta data ,scoatem bucatile de unghii si sorici . Unghiile le dezosam in asa fel incat sa-si pastreze cat de cat forma iar soricii se pot taia fasii mai mari ,mai mici ,dupa placul fiecaruia , iar zeama se strecoara.
Asezam cate o unghie sau juma de unghie in farfurii (boluri) mai adanci impreuna cu sorici feliati si deasupra se toarna zeama de racitura .
Se poate presara cu boia de ardei dulce sau iute si se scoate la rece sa se prinda(cui ii place cu boia)
Se poate presara cu boia doar cand se serveste si deasupra putem stropi cu un pic de zeama de lamaie.
Pofta Buna !
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii