Quinoa cu Chorizo si Dovlecel

Complexitate
redusa
Quinoa cu Chorizo si Dovlecel

Ingrediente

  • 180 g quinoa
  • 375 ml apa
  • un praf de sare
  • 30 g unt nesarat
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz grunjoasa
  • 3 cepe verzi taiate marunt
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • 1 dovlecel taiat bucati mici
  • 50 g chorizo proaspat sau maturat neafumat taiat bucati mici (sa nu fie uscat)
  • 3 catei mici de usturoi razaliti fin
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura sos de soia ecologic
  • 4-5 stropi tabasco sau un praf mic de chili cayenne
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 oua ecologice la temperatura camerei
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • sare Maldon sau kosher

Mod de preparare

Intr-o securatoare spalati quinoa foarte bine sub jet de apa rece apoi lasati sa se stoarca. Puneti-o intr-o cratita cu un praf de sare si apa pe foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba reduceti focul pe minim, acoperiti si lasati 15 minute. Stingeti flacara si fara sa ridicati capacul mai lasati deoparte inca 5 minute.

Intre timp pregatiti legumele. Intr-o tigaie in unt cu sarea grunjoasa puneti ceapa verde si bucatile de ardei. Caliti la foc mic 3-4 minute apoi puneti dovleacul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati chorizo iar dupa 2-3 minute usturoiul, otetul, sosul soia si tabasco. Lasati deoparte dupa 1 minut.

Cand quinoa este gata miscati aceasta cu o furculita dupa care adaugati peste legume si chorizo. Puneti pe ochiul mic cu flacara pe minim si mai caliti pana cand ouale sunt gata. Intr-o alta tigaie puneti uleiul de masline si ouale apoi pe flacara mica prajiti pana cand albusul in jurul galbenusului este facut (nu mariti focul).

Portionati quinoa si serviti cu ou deasupra. Presarati putina sare Maldon si optional bucati de ceapa verde.
Pentru 2 portii meniu principal sau 4 aperitive.
* Daca nu aveti acces la chorizo proaspat puteti inlocui cu sunca sau carnaciori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia