Intr-o securatoare spalati quinoa foarte bine sub jet de apa rece apoi lasati sa se stoarca. Puneti-o intr-o cratita cu un praf de sare si apa pe foc mediu. Cand aceasta incepe sa fiarba reduceti focul pe minim, acoperiti si lasati 15 minute. Stingeti flacara si fara sa ridicati capacul mai lasati deoparte inca 5 minute.
Intre timp pregatiti legumele. Intr-o tigaie in unt cu sarea grunjoasa puneti ceapa verde si bucatile de ardei. Caliti la foc mic 3-4 minute apoi puneti dovleacul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati chorizo iar dupa 2-3 minute usturoiul, otetul, sosul soia si tabasco. Lasati deoparte dupa 1 minut.
Cand quinoa este gata miscati aceasta cu o furculita dupa care adaugati peste legume si chorizo. Puneti pe ochiul mic cu flacara pe minim si mai caliti pana cand ouale sunt gata. Intr-o alta tigaie puneti uleiul de masline si ouale apoi pe flacara mica prajiti pana cand albusul in jurul galbenusului este facut (nu mariti focul).
Portionati quinoa si serviti cu ou deasupra. Presarati putina sare Maldon si optional bucati de ceapa verde.
Pentru 2 portii meniu principal sau 4 aperitive.
* Daca nu aveti acces la chorizo proaspat puteti inlocui cu sunca sau carnaciori.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii