Pulpe de rata cu sos de afine

Postat pe: 28-10-2018
(0)

Ingrediente

2 pulpe de rata
1 ceapa mica
1 mana hribi fierti
3 cartofi mici
2 catei de usturoi
sare
boabe de piper de 4 culori
piper
boia dulce
1 lingurita ierburi de gradina
Pentru sosul de afine:
150 gr afine proaspete (sau congelate)
sare
piper
1 foaie dafin
50 ml vin rosu
cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
1 lingurita unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:20min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.
Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate.
Ceapa curata o taiati bucati mai mari.
Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul.
Deasupra presarati boabe de piper.
Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins.
Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.
Sosul de afine:
Intr-o tigaie puneti untul cu afinele.
Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit.
Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin.
Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul.
Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool.
Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pulpe de rata cu sos de afine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpe de rata cu sos de afine