Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.
Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate.
Ceapa curata o taiati bucati mai mari.
Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul.
Deasupra presarati boabe de piper.
Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins.
Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.
Sosul de afine:
Intr-o tigaie puneti untul cu afinele.
Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit.
Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin.
Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul.
Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool.
Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.
Sa aveti pofta!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii