Pulpe de pui umplute

Complexitate
redusa
Pulpe de pui umplute

Ingrediente

  • pulpe pui
  • 150 gr cas de oaie sau cascaval
  • 1 dovlecel
  • busuioc proaspat sau uscat
  • piper, sare
  • 250 gr smantana
  • 150 ml bulion
  • 1 lingura faina
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Cu degetul sau coada de la lingura de lemn desfacem pielea de pe pulpa de pui.

Dovlecelul il taiem cubulete marunte, casul il dam pe razatoarea mare. Se amesteca dovlecelul cu casul si codimentam cu sare, piper si 1 lingurita de busuioc uscat(se poate folosi si busuioc proaspat , frunzele , care se taie marunt). Cu acest amestec umplem pe sub piele pulpele, dar sa avem grija sa nu umplem cu foarte multa umplutura deoarece la prajit poate sa crape pielea. Dupa ce sunt umplute se coase pielea sau se prinde cu scobitori.

Pe 150 ml ulei prajim pulpele pe ambele parti,apoi le scoatem deoparte.

In uleiul in care am prajit pulpele adaugam bulionul care se codimenteaza cu sare, piper, si busuioc. Se aseaza inapoi pulpele si se toarna peste supa de carne sau apa cat sa fie un pic acoperite pulpele. Se lasa la fiert, la foc mic, eventual se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand pulpele sunt fierte, separat se amesteca 1 lingura faina cu smantana se adauga treptat din zeama in care fierb pulpele sa il diluam. Se toarna apoi peste pulpe si se lasa sa mai dea un clocot.

Se poate servi cu cartofi natur, pireu de cartofi, paste, etc ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata