Cu degetul sau coada de la lingura de lemn desfacem pielea de pe pulpa de pui.
Dovlecelul il taiem cubulete marunte, casul il dam pe razatoarea mare. Se amesteca dovlecelul cu casul si codimentam cu sare, piper si 1 lingurita de busuioc uscat(se poate folosi si busuioc proaspat , frunzele , care se taie marunt). Cu acest amestec umplem pe sub piele pulpele, dar sa avem grija sa nu umplem cu foarte multa umplutura deoarece la prajit poate sa crape pielea. Dupa ce sunt umplute se coase pielea sau se prinde cu scobitori.
Pe 150 ml ulei prajim pulpele pe ambele parti,apoi le scoatem deoparte.
In uleiul in care am prajit pulpele adaugam bulionul care se codimenteaza cu sare, piper, si busuioc. Se aseaza inapoi pulpele si se toarna peste supa de carne sau apa cat sa fie un pic acoperite pulpele. Se lasa la fiert, la foc mic, eventual se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand pulpele sunt fierte, separat se amesteca 1 lingura faina cu smantana se adauga treptat din zeama in care fierb pulpele sa il diluam. Se toarna apoi peste pulpe si se lasa sa mai dea un clocot.
Se poate servi cu cartofi natur, pireu de cartofi, paste, etc ....
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregi
Comentarii