Pulpe de pui cu sos Ragu

Complexitate
redusa
Pulpe de pui cu sos Ragu

Ingrediente

  • 4 pulpe pui (putem folosi si altfel de carne ca de exemplu pulpa , cotlet de porc sau vita )
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina (radacina)
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 1 lingura zahar (cca 20 gr)
  • 1 lingura mare cu vf de faina alba
  • 2 linguri rama + 50 ml ulei
  • 250 ml bulion
  • 3 felii de lamaie dar curatate de pielita alba
  • 50 ml vin alb sec
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, 2 catei usturoi
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Se pun pulpele la fiert in apa impreuna cu 1 morcov,1 patrunjel, 1 ceapa, usturoi , sare si piper boabe. (Dupa ce a fiert carnea , se scoate si se lasa la o parte)

In timp ce fierb pulpele (sau altfel de carne), pregatim sosul ragu in urmatorul fel.

Se rad pe razatoarea cu gauri mari cei 2 morcovi , 1 patrunjel , 1/2 de telina si ceapa. Pe 2 linguri de rama si 50 ml ulei calim la foc mic legumele razuite si apoi adaugam peste ele cca 300 ml apa fierbinte si punem sare cca. 1/2 lingurita. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana ce legumele se moaie bine completand apa daca aceasta scade.

Se da zarzavaturile cu sos cu tot prin sita ( eu le-am dat prin blinder este mai usor decat sa freci cu lingura prin sita ) sau prin orice alt aparat de presat. Punem inapoi sosul in cratita, adaugam foaia de dafin, faina frecata cu lingurita de mustar si bulion. Separat se caramelizeaza 1 lingura de zahar si se stinge cu 3 linguri de apa (se lasa pe foc pana se topeste zaharul), apoi se adauga la compozitia de mai sus impreuna cu 3 felii de lamaie, piper macinat si 50 ml de vin alb sec. Se mai potriveste de gust cu sare, piper. (Se mai poate adauga dupa preferinta bulion sau vin inca cca 50 ml , sau zeama de lamaie, dupa gustul fiecaruia.)

Se lasa sa fiarba asa 5 minute sa se lege si se adauga carnea fiarta la sos cu care se lasa sa dea 2-3 clocote.

Se serveste cu garnitura de orez, soteuri de legume, piure de cartofi chiar si cu macaroane.

PS. In cazul in care folosim cotlet de porc , sau pulpa de porc acesta se fierbe bucata intreaga , se scoate dupa ce a fiert si se lasa sa raceasca f. bine si apoi se taie felii cam cat un deget mic grosime (1-1.5 cm grosime).

Daca carnea nu este bine racita in momentul in care vrem sa feliem acesta se va faramita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Crema de zahar ars
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este prima mea crema de zahar ars.Mereu mi-a fost teama ca nu o sa imi iasa dar astazi mi-am facut curaj si am zis ca nu am...

Crema de zahar ars
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume