Pulpe de pui cu sos Ragu

Complexitate
redusa
Pulpe de pui cu sos Ragu

Ingrediente

  • 4 pulpe pui (putem folosi si altfel de carne ca de exemplu pulpa , cotlet de porc sau vita )
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina (radacina)
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 1 lingura zahar (cca 20 gr)
  • 1 lingura mare cu vf de faina alba
  • 2 linguri rama + 50 ml ulei
  • 250 ml bulion
  • 3 felii de lamaie dar curatate de pielita alba
  • 50 ml vin alb sec
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, 2 catei usturoi
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Se pun pulpele la fiert in apa impreuna cu 1 morcov,1 patrunjel, 1 ceapa, usturoi , sare si piper boabe. (Dupa ce a fiert carnea , se scoate si se lasa la o parte)

In timp ce fierb pulpele (sau altfel de carne), pregatim sosul ragu in urmatorul fel.

Se rad pe razatoarea cu gauri mari cei 2 morcovi , 1 patrunjel , 1/2 de telina si ceapa. Pe 2 linguri de rama si 50 ml ulei calim la foc mic legumele razuite si apoi adaugam peste ele cca 300 ml apa fierbinte si punem sare cca. 1/2 lingurita. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana ce legumele se moaie bine completand apa daca aceasta scade.

Se da zarzavaturile cu sos cu tot prin sita ( eu le-am dat prin blinder este mai usor decat sa freci cu lingura prin sita ) sau prin orice alt aparat de presat. Punem inapoi sosul in cratita, adaugam foaia de dafin, faina frecata cu lingurita de mustar si bulion. Separat se caramelizeaza 1 lingura de zahar si se stinge cu 3 linguri de apa (se lasa pe foc pana se topeste zaharul), apoi se adauga la compozitia de mai sus impreuna cu 3 felii de lamaie, piper macinat si 50 ml de vin alb sec. Se mai potriveste de gust cu sare, piper. (Se mai poate adauga dupa preferinta bulion sau vin inca cca 50 ml , sau zeama de lamaie, dupa gustul fiecaruia.)

Se lasa sa fiarba asa 5 minute sa se lege si se adauga carnea fiarta la sos cu care se lasa sa dea 2-3 clocote.

Se serveste cu garnitura de orez, soteuri de legume, piure de cartofi chiar si cu macaroane.

PS. In cazul in care folosim cotlet de porc , sau pulpa de porc acesta se fierbe bucata intreaga , se scoate dupa ce a fiert si se lasa sa raceasca f. bine si apoi se taie felii cam cat un deget mic grosime (1-1.5 cm grosime).

Daca carnea nu este bine racita in momentul in care vrem sa feliem acesta se va faramita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Budinca de chia - o gustare sanatoasa
3
Carte de bucate

Budinca de chia - o gustare sanatoasa

Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...

Budinca de chia - o gustare sanatoasa
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa