Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sosul exotic si se freaca bine cu el pulpele de pui, apoi se lasa 2-3 ore la macerat, in frigider.
Reteta spune sa se foloseasca pulpele intregi de pui. Eu am folosit ciocanele. (Pentru macerare se poate pune amestecul si pulpele intr-o punga mai groasa (rezistenta), se scutura bine sa ajunga amestecul pe toate partile carnii si se da la rece).
Se pune apoi carnea intr-o tava, unsa bine cu ulei, impreuna cu rosiile decojite si taiate felii si maslinele, tinute in prealabil in apa, din momentul in care am pus carnea la macerat. Se adauga, presarand, sosul exotic, sare, piper, dupa gust si se da tava la cuptor. Cand sunt aproape gata pulpele de pui, se adauga cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in diferite forme, cu formele de fursecuri.
POFTA MARE!
Se serveste cald cu salata de sezon sau sos de usturoi cu smantana. Aceasta este reteta, dar eu am pus in tava cartofii si peste ei carnea, deodata. Am servit pulpele cu cartofi si sos de usturoi cu smantana.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?
Supa de pui cu taiteiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii