1. Carnea de caprioara se marineaza timp de 2 zile. Dupa ce se scoate din marinata, se sterge cu un prosop de bucatarie, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt. Se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava.
2. Cand este bine patrunsa si rumenita, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si se taie felii.
3. Se prepara sosul Cumberland: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si cca. 2 g. sare se fierb la un foc domol timp de 10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai tempereaza, se paseaza sosul printr-o sita. O treime di cantitatea de coji de lamaie si portocale se taie julien si se fierb cca. 20 de minute, se scurg, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.
La servit, la fiecare portie, se pun doua felii de carne, garnitura-de obicei piure de mere si cate 1-2 linguri de sos.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii