Pui Lipicios cu Lamiie (sticky Lemon Chicken)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pui Lipicios cu Lamiie (sticky Lemon Chicken)

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 2 pulpe de pui pe care le taiati si le despartiti partea superioara de cea inferiora (ciocanel) 1 lamaie
  • 1-2 linguri ulei (de masline) 2-3 linguri de otet (de mere) 2-3 linguri de miere
  • maghiran uiscat
  • patrunjel verde
  • sare
  • pentru piure de cartofi:
  • 2 cartofi medii
  • unt sau smintina / lapte gras
  • sare

Mod de preparare

Punem pulpele de pui (dar se poate face si cu alte parti de pui, cu un pui intreg taiat in bucati sau cu aripioare) spalate foarte bine si uscate cu servetul in tigaia incalzita si in care am adaugt deja uleiul. Lasam la foc mediu spre mare sa se rumeneasca bine bucatile de pui.

Dupa 5 minute cind puiul este deja rumenit, intre timp il invirtim de mai multe ori ca sa se faca pe tioate partule, adaugam sarea, otetul si lasam sa se evapore 1-2 minute. Adaugam maghiranul uscat si lamiia taiata felii peste carnea de pui si lasam pe foc mediu.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam mierea pe fiecare bucata de pui, lasam sa mai se prajeasca, mierea va oferi efectul glasat al puiului. Si o legatura de patrunjel verde proaspat tocat care sa acopere carnea de pui.

Inainte de a adauga mierea peste pui curatam cartofii si ii taiem in cuburi foarte mici, ii punem in cratita cu apa cit sa ii acopere si aooi kla fiert pe foc mare. Cind sunt gata fierti, scurgem, apa, strivim foarte bine cartofii adaugind unt si smintina *** sau lapte foarte gras si sare dupa gust. Amestecam bine cu lingura ca sa obtinem un piure foarte cremos.
Servim puiul lipicios cu piureul de cartofi.

* eu am avut numai pulpele superioare pe care le-am taiat in jumatati, vertical, pe linga os.
** nu am avut asa ca am pus cimbru
*** smintina proaspata din cea pentru batut frisca (evident fara sa fie indulcita cu zahar)


Timpul de pregatire al acestui fel de mincare este 15 minute daca vetui folosi numai pulpele superiaore de pui taiate in jumatati. Sau 20-25 minute daca puneti in tigaie 2 pulpe de pui taiate numai in 2 adica despartita partea superioara de cea inferioara..

Nota
- puiul pare ars insa de fapt partile mai inchise la culoare sunt cimbruk (in cazul meu) si patrunjelul verde care s-au lipit de pui. Nu este ars si e bine ca sa nu il ardeti nici voi caci gustul arsurii ar strica aroma delicata de miere si lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Budinca de chia - o gustare sanatoasa
3
Carte de bucate

Budinca de chia - o gustare sanatoasa

Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...

Budinca de chia - o gustare sanatoasa
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa