Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper.
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Asezati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare.
Dupa care asezati intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine.
* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma.
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii.
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.
Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii