Pui cu Prosciutto Di Parma

Complexitate
redusa
Pui cu Prosciutto Di Parma

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 piepturi de pui dezosat (intregi)
  • 8 felii prosciutto di parma (incercati sa cautati sa aiba doar carne de porc si sare la ingrediente)
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 morcovi mari
  • 3 bucati pastranac
  • 4 cartofi mari
  • 40 g unt topit (80%)
  • 1 lingura smantana
  • un praf de nucsoara
  • rucolla si cimbru verde pentru ornament (optional)

Mod de preparare

Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper.

Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Asezati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare.

Dupa care asezati intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine.

* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma.
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii.
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.
Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Castraveciori Murati, Crocanti
3
Conserve, muraturi

Castraveciori Murati, Crocanti

Castraveciori Murati, Crocanti
Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
5
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Parteneri
Desert gogosi a la Carmen
Bucataras.RO

Desert gogosi a la Carmen

Unii dintre voi bucatarasi stiti cine-i Carmen si ati mancat din gogosile ei, asa ca m-am hotarat sa-i scriu reteta....

Desert gogosi a la Carmen
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia