Pui Cu Portocale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de pui dezosat (sau orice gen de carne de pui)
  • 4 portocale
  • 1 morcov fiert
  • o lingura de stafide
  • doua linguri de zahar
  • doua linguri de unt
  • un paharel de vin alb

Mod de preparare

Se storc doua portocale iar celelalte doua se curata de coaja ( inclusiv coaja alba, care poate da un gust amar sosului ) si se taie felii. Se pune puiul intr-o oala, se acopera cu sucul de portocale, diluat cu putina apa, se adauga morcovul fiert si pisat si stafidele, se lasa sa fiarba impreuna.

In alt vas se amesteca untul cu zaharul, cand zaharul s-a topit se pun feliile de portocala si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic dcateva min. se scoate puiul din primul sos si se aseaza intr-un vas de yena.

Se amesteca cele doua sosuri si se toarna peste bucatile de pui, se aseaza frumos feliile de portocala peste bucatile de pui. Se dau la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie