Pui Cu Portocale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de pui dezosat (sau orice gen de carne de pui)
  • 4 portocale
  • 1 morcov fiert
  • o lingura de stafide
  • doua linguri de zahar
  • doua linguri de unt
  • un paharel de vin alb

Mod de preparare

Se storc doua portocale iar celelalte doua se curata de coaja ( inclusiv coaja alba, care poate da un gust amar sosului ) si se taie felii. Se pune puiul intr-o oala, se acopera cu sucul de portocale, diluat cu putina apa, se adauga morcovul fiert si pisat si stafidele, se lasa sa fiarba impreuna.

In alt vas se amesteca untul cu zaharul, cand zaharul s-a topit se pun feliile de portocala si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic dcateva min. se scoate puiul din primul sos si se aseaza intr-un vas de yena.

Se amesteca cele doua sosuri si se toarna peste bucatile de pui, se aseaza frumos feliile de portocala peste bucatile de pui. Se dau la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa